به گزارش پایگاه اطلاع رسانی زردیس،
جهانپور افزود: با نمکی، وزیر بهداشت و در مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر خرید واکسن کووید ۱۹ از ساز و کار کواکس، با هماهنگیهای انجام شده اداره کل همکاریهای بین المللی وزارت بهداشت، توافقنامهای از سوی ساز رئیس سازمان غذا و دارو امضا و به اتحادیه بین المللی واکسن، ارسال شده است.
جهانپور گفت: گام بعدی پس از امضا و ارسال توافقنامه، تامین پیش پرداخت لازم تا ۱۸ مهر مطابق با ۹ اکتبر ۲۰۲۰ است که قاعدتا بانک مرکزی ایران نسبت به تامین این مرحله اقدام خواهد کرد.
همچنین بنا به وزیر بهداشت در جهت استفاده از منابع ارزی کشورمان در برخی کشورهای آسیایی، هماهنگیها و مذاکرات متعددی با وزارت امور خارجه و طرف خارجی به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: اتحادیه بین المللی واکسن به منظور برجسته کردن ابعاد بین المللی خرید واکسن کووید ۱۹، فهرستی از دولتهای مشارکت کننده در ساز و کار کواکس را منتشر کرده که ایران نیز یکی از این کشورها است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: برای سلامت انسانها به دور از هرگونه تبعیض و یکسونگری و تحریم ظالمانه، نگاه علمی به مدیریت پاندمی، اولویت سلامت، مشارکت مردم، مسوولیت مشترک و همکاری بین بخشی و بین المللی، رویکرد همه جانبه، توجه به مولفهها و آثار اجتماعی و اقتصادی بیماری و همچنین تعهد حکومتها و رهبران کشورها، مهمترین ابزار مقابله جهانی با پاندمی کرونا است.
جهانپور یادآور شد: در راه مقابله با کرونا، فعالان عرصه سلامت از بهورزان و مراقبان سلامت تا پرستاران پیراپزشکان و پزشکان و همه کارکنان سلامت، بهعنوان خط مقدم دفاع از سلامت عمومی، بیشترین فشار را متحمل شدند و باید در مقابل ایثار و جانفشانی همه مدافعان سلامت به ویژه شهدای عزیزی که جان خویش را فدای سلامت مردم کردند، تعظیم کنیم.
وی گفت: تلاش همگانی در عرصه تولید واکسن کووید ۱۹ و دسترسی همزمان، عادلانه و به دور از تبعیض به واکسنهای احتمالی که توسط ساز و کار کواکس با مشارکت سازمان جهانی بهداشت، اتحادیه جهانی واکسن و سایر نهادهای بین المللی مدیریت میشود و پیوستن جمهوری اسلامی ایران به این ساز و کار در کنار بیش از ۱۸۰ کشور جهان، درس دیگری در پاندمی کرونا است که برای مقابله با مشکلات جهانی، راهی به جز همکاری و مشارکت جهانی وجود ندارد.
سازمان جهانی بهداشت در هماهنگی با گروهی از ائتلاف جهانی واکسن موسوم به «گاوی» و ائتلاف برای نوآوریهای آمادگی همه گیری(CEPI)، سازوکاری را موسوم به کواکس برای اطمینانبخشی درمورد توزیع عادلانهتر واکسن کووید – ۱۹ ایجاد کرده است.
اما این سازوکار به جمع آوری وجوهات مالی برای تامین واکسن ۹۲ کشور کم درآمد و اقتصادهای دیگر نیاز دارد.
وبسایت تحلیلی خبری زردیس
- کد خبر 13738
- 181 بازدید
- بدون نظر
اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان
تمامی حقوق مطالب برای "اخبار زردیس"محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.
طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه ای کپی برداری از قالب و محتوا پیگرد قانونی خواهد داشت.