به گزارش پایگاه اطلاع رسانی زردیس،
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز که از معتبرترین رسانههای آمریکا در خصوص اعلام اخبار انتخابات این کشور است، از پیروزی بایدن در این انتخابات خبر داد.
سایت انتخابات آمریکا نیز در این خصوص اعلام کرد: بایدن با کسب ۲۸۴ رأی الکترال در برابر ترامپ با ۲۱۴ رأی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ به پیروزی رسید.
شبکه تلویزیونی فاکس نیوز نزدیک به نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا نیز اعلام کرد: بایدن با کسب ۲۹۰ رأی الکترال در برابر ترامپ با ۲۱۴ رأی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ به پیروزی رسید.
انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا و انتخابات کنگره این کشور روز سه شنبه سوم نوامبر (۱۳ آبان ماه) در سرتاسر ایالات متحده برگزار شد و فرایند شمارش آرای حضوری، پستی و غیابی این انتخابات از بامداد روز چهارشنبه به وقت تهران آغاز شده و با گذشت چهار شبانه روز همچنان ادامه دارد.
تا این لحظه، شمارش آرای اکثریت ایالتهای آمریکا از پیشتازی «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات در این انتخابات حکایت میکند. حال سرنوشت نهایی این انتخابات به آرایی بستگی دارد که در چهار ایالت باقی مانده- نوادا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، و جورجیا- شمارش خواهند شد.
بایدن در سومین دور نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در انتخاباتی نفسگیر ابتدا با همحزبیهای خود به رقابت برخاست و سرانجام در ماه اوت به عنوان نامزد رسمی این حزب برای رقابت با دونالد ترامپ رئیس جمهوری چهل و پنجم و نامزد حزب جمهوریخواه برگزیده شد.
وی توانست با ایجاد اتحادی از گرایشهای مختلف در حزب دموکرات و همچنین بهرهمندی از حمایت برخی از چهرههای مشهور جمهوریخواه همچون کالین پاول وزیر دفاع جورج دبلیو بوش پسر، استفاده از سناتور کامالا هریس سیاهپوست برای جذب آرای رنگینپوستان آمریکا و استفاده علنی از محبوبیت باراک اوباما رئیس جمهوری سابق این کشور، کفه ترازو در مبارزات انتخاباتی را به نفع خود سنگین سازد.
بایدن با سرمایهگذاری بر ایالتهایی که در ۲۰۱۶ با اختلاف اندکی نتایج را به ترامپ واگذار کرده بودند، استراتژی خود را بر این ایالتهای رقابتی، هدفگذاری کرد و حتی با پیشرانی افرادی همچون بتو اورورک که در ۲۰۱۸ رقابت تنگاتنگی را با سناتور جمهوریخواه تد کروز در ایالت تگزاس داشت، کار را در این ایالت هم برای ترامپ سخت کرد.
فشار بایدن برای کسب آرای فلوریدا هم باعث شد تا توان عملیاتی ترامپ بر این دو ایالت قرمز متمرکز شود تا خود بتواند در ایالتهایی همچون مینهسوتا، میشیگان، ویسکانسین، نوادا و پنسیلوانیا فضای بیشتری را در اختیار بگیرد.
کارزار انتخاباتی بایدن حتی در کارولینای شمالی و جورجیا هم برای ترامپ مزاحمت ایجاد کردند و با وجود تبلیغات همه جانبه ترامپ در پنسیلوانیای نفتخیز علیه مخالفت بایدن با فرکینگ (نوعی استخراج نفت)، از تلاش دست برنداشت و توانست با دست یافتن به حداقل ۲۷۰ رای الکترال، از سد ترامپ بگذرد؛ هرچند که تیم حقوقی ترامپ برای بازشماری آرا یا ابطال آن اقدام کرده است.
شکست “دونالد ترامپ” چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا را میتوان سختترین شکست یک رئیس جمهوری مستقر در تاریخ آمریکا دانست؛ شکستی که حتی خود ترامپ تصورش را نمیکرد تا آنجا که پس از ناکام ماندن تقلاهایش برای کسب پیروزی، روزهای پس از برگزاری انتخابات را به روایت خبرنگاران در حالی که از مشاورانش ناامید بوده به تماشای تلویزیون، تماسهای تلفنی و رفت و آمد میان دفاتر کاخ سفید که فضای سنگینی داشته، گذرانده است.
شکست رئیس جمهور مستقر پس از یک دوره زمامداری، معمولا جزو استثنائات است چرا که قاعده رایج پیروزی همان رئیس جمهور در دور دوم است، اما در آمریکا، از سال ۱۹۱۳، ترامپ پس از بوش پدر، جیمی کارتر، هربرت هوور و ویلیام هاوارد پنجمین رئیس جمهوری است که نتوانسته در یک قرن اخیر برای بار دوم قدرت را در آمریکا در دست بگیرد.
وبسایت تحلیلی خبری زردیس
اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان
تمامی حقوق مطالب برای "اخبار زردیس"محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.
طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه ای کپی برداری از قالب و محتوا پیگرد قانونی خواهد داشت.