به گزارش پایگاه اطلاع رسانی زردیس،
“حمید زادبوم” گفت: کالاهایی که ثبت سفارش آنها ممنوع میشود، اگر در مسیر واردات به گمرک باشد با داشتن قبض انبار از گمرک در کمیته ماده ۱۱ تصمیم گیری میشود.
وی افزود: در زمانی که ثبت سفارش واردات موز آزاد بود این واردات در مقابل صادرات سیب درختی انجام میشد در واقع ما این اجازه را داده بودیم که صادرکنندگان سیب بتوانند موز وارد کنند، بنابراین ثبت سفارش واردات موز برای صادرکنندگان سیب بر اساس قولی که به آنها داده بودیم تا پایان فرآیند کارشان اعتبار داشت.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه هم اکنون مهلت اعتبار ثبت سفارش ۶ ماهه، تا سه ماه قابل تمدید است، گفت: در شرایط کنونی ثبت سفارش برای واردات موز انجام نمیشود و محموله موز که اخیراً وارد شده هم از همان نوع واردات موز در مقابل صادرات سیب درختی بوده است و امکان واردات موز به روش دیگر وجود ندارد.
رئیس سازمان توسعه تجارت افزود: اگر چه موز، مورد نیاز مردم و کشور است، اما چون کالای اساسی به حساب نمیآید وجود محدودیتهای ارزی برای مدیریت واردات موجب شده این کالا در گروه هفت قرار گیرد که برای این گروه از کالاها در شرایط کنونی ارزی تخصیص نمییابد و ثبت سفارش صورت نمیگیرد.
زادبوم گفت: ظرفیتهای خوبی برای تولید انواع میوهها در کشور وجود دارد حتی برای تولید موز هم که زمانی ماهانه ۲۰ تا ۳۰ میلیون دلار، واردات آن ارزبری داشت، ظرفیتهای خوبی در جنوب و جنوب شرق کشور وجود دارد.
وی در اینباره که آیا برای واردات آجیل و خشکبار هم ثبت سفارش صورت میگیرد یا خیر؟ افزود: بر اساس تصمیمات وزارت جهاد و وزارت صمت که برای گروه محصولات کشاورزی و صنعتی اخذ میشود، کالاهایی که ارزبری بالا و تولید داخل دارند و یا کالاهایی که در زمره کالاهای لوکس به حساب میآیند از فرایند تخصیص ارز و ثبت سفارش کنار گذاشته شدهاند.
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: از آبان امسال و با تصویب ستاد هماهنگی اقتصادی دولت واردات در مقابل صادرات به عنوان روش جدیدی برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان اجرایی شد که ما آن را به واردات حدود هزار قلم کالای مورد نیاز کارخانجات تولیدی و کشاورزی شامل مواد اولیه، نهاده ها، ماشین آلات و تجهیزات منحصر کردیم.
زادبوم با بیان اینکه در سالهای گذشته ۱۶ تا ۲۰ میلیارد دلار برای واردات این هزار قلم کالا اختصاص مییافت، افزود: هم اکنون واردات در مقابل صادرات موجب میشود که برای اقلام مصرفی غیر ضرور ارزی تخصیص پیدا نکند، ضمن اینکه ارز نیمایی هم با اولویتهای مشخص شده توسط بانک مرکزی برای واردات کالاهای مورد نیاز تخصیص مییابد.
ثبت سفارش واردات یک میلیارد دلار کالای ضروری با ارز حاصل از صاردات
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: از ۱۸ آذر بخشنامه بانک مرکزی درباره اختصاص ارز حاصل از صادرات به واردات هزار قلم کالای ضروری به همه بانکها ابلاغ و اجرایی شد که با اجرایی شدن این بخشنامه در دو هفته گذشته حدود یک میلیارد دلار ثبت سفارش واردات صورت گرفته است.
وی افزود: اگر چه در هشت ماهه امسال صادرات غیر نفتی در مقایسه با سال گذشته حدود ۱۹ درصد کاهش را نشان میدهد، اما با توجه به شرایط کرونایی این عدد غیر طبیعی نیست، زیرا در سه ماهه نخست سال مرزهای کشور بسته بود، اما با توجه به افزایش صادرات در دو ماه اخیر به ویژه رشد صاردات به کشورهای شمالی ایران، پیش بینی ما این است که بتوانیم تا پایان سال به میزان صادرات سال قبل برسیم، ضمن اینکه با توجه به کاهش ارزش پول ملی، صادرات ارزشمند و به صرفه شده است.
زادبوم گفت: همسایهها در اولویت صادرات و واردات ما قرار دارند و فعالیتهای تجاری ما هم بر همسایگان و کشورهای هند و چین متمرکز شده است.
وی افزود: مذاکرات جدید موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا از ماه فوریه آغاز میشود و مذاکرات با پاکستان ادامه دارد.
اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان
تمامی حقوق مطالب برای "اخبار زردیس"محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.
طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه ای کپی برداری از قالب و محتوا پیگرد قانونی خواهد داشت.