شما اینجا هستید
بین الملل » ابهام در سرنوشت خواهر پرنفوذ رهبر کره شمالی

به گزارش زردیس به نقل از ای‌پی، برخی می‌گویند شاید رهبر جوان کره شمالی خواهر جوان‌تر خود را به دلیل ناکامی در پیش بردن سیاست‌های عمومی تنزل رتبه داده و گروهی دیگر معتقدند رشد خیره‌کننده قدرت کیم یو-جونگ در یکی دو سال اخیر برادر را به هراس انداخته و پایه‌های حکومت مرد شماره یک پیونگ‌یانگ را لرزان کرده است. از این رو، کیم ترجیح داده دست‌کم مدتی خواهرش را دور از خود نگه دارد.

پرتکرار شدن خبرهای مربوط به جانشینی احتمالی کیم یو-جونگ در مقام رهبری حزب حاکم کره شمالی باعث شد کیم جونگ-اون تا حدودی احساس خطر کند و از حوزه نفوذ و قدرت خواهرش بکاهد. اگر قرار بود اوضاع به شیوه دو سال اخیر پیش برود، کیم یو-جونگ می‌بایست در نشست اخیر اعضای ارشد حزب حاکم حضور می‌یافت و کنار برادرش دیده می‌شد. ضمن اینکه عضو شدن در دفتر سیاسی حزب یکی از پیش‌نیازهای اصلی در بالا رفتن از نردبان قدرت در پیونگ‌یانگ است.

وقتی نخستین گردهمایی حزب حاکم در پنج سال اخیر هشت روز پیش افتتاح شد، خواهر رهبر کره شمالی در جایگاه اصلی کنار اعضای قدیمی‌تر حزب نشسته بود و به نظر می‌رسید جزو بزرگان است اما وقتی دوشنبه گذشته فهرست ۳۰ عضو ثابت و علی‌البدل حزب از جمله کیم جونگ-اون ۳۷ ساله اعلام شد، خبری از نام خواهر ۳۲ ساله او نبود. البته او بی‌تردید ناچار نشده از دنیای سیاست کنار برود و همچنان عضو کمیته مرکزی حزب است که مقامی بالا به شمار می‌رود.

با این حال، وقتی کیم یو-جونگ روز چهارشنبه بیانیه‌ای انتقادی علیه دولت کره جنوبی منتشر کرد، رسانه رسمی کره شمالی کنار نام او عبارت «جانشین مدیر دایره تبلیغات» را گذاشت؛ مقامی که پیش‌تر معاون اول مدیر بود و آشکارا مقام خواهر رهبر کره شمالی یک درجه پایین‌تر آمده است. یکی از کارشناسان کره جنوبی درباره کمرنگ شدن نقش کیم یو-جونگ می‌گوید: «حزب کارگران نمی‌خواهد تمرکزها از کیم جونگ-اون سمت خواهرش برود و درصدد محکم کردن جایگاه رهبر جوان است.»

کیم یو-جونگ که تا پیش از قدرت گرفتن برادرش ناشناس بود، در سال‌های اخیر در دنیا بیشتر شناخته شد و در دیدارهای کیم جونگ-اون با دانلد ترامپ هم حضوری پررنگ داشت. او را در کره جنوبی «سفیر صلح» می‌شناسند، چرا که در مراسم افتتاحیه بازی‌های المپیک زمستانی در بخش جنوبی شبه‌جزیره کره شرکت کرد و نخستین فرد از خاندان حاکم کره شمالی بود که پس از جنگ کره بین سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ به کشور همسایه رفت.

پس از آنکه سال گذشته خواهر رهبر کره شمالی دفتر مشترک دو کره را در مرز منفجر کرد و به همسایه جنوبی چنگ و دندان نشان داد، بازی عوض شد و حالا خیلی‌ها معتقدند او جنگ‌طلب‌تر از برادر بزرگ‌تر است. کیم یو-جونگ روز چهارشنبه هم به شدت به سئول تاخت و از خبررسانی جنوبی‌ها درباره رزمایش نظامی کره شمالی انتقاد کرد. گفته می‌شود رهبر کره شمالی از ناکامی خواهرش در بهتر کردن روابط خارجی به ویژه با واشنگتن و سئول بسیار آزرده است.

در هر حال، کارشناسان بر این باورند که به دلیل جایگاه ویژه کیم یو-جونگ در نظام سیاسی پیونگ‌یانگ، بعید است رهبر کره شمالی خواهرش را ساده از دست بدهد و به احتمال زیاد در آینده دور یا نزدیک مقامی بالا به او در ساختار قدرت خواهد داد. از این رو، عضو نشدن او در دفتر سیاسی حزب کارگران نمی‌تواند رخدادی چندان ویژه باشد.

همشهری آنلاین





اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان