شما اینجا هستید
هنر » اسکار صنایع دستی چه شد؟/ تعویق زمان برگزاری به هفته صنایع دستی

خبرگزاری زردیس _ گروه جامعه؛ درباره برگزاری یک جشنواره در سطح بین المللی و اهدای نشان جهانی به هنرمندان صنایع دستی حرف و حدیث های مختلفی در سالهای اخیر شده است اما بیشتر اوقات وعده ها برای برگزاری برنامه های سنگین و بین المللی اجرایی نمی شوند یا اینکه با کیفیت مورد نظر اجرا نشده اند اگر هم برنامه ای برگزار می شود تدوام ندارد اما چرا؟

شهریورماه سال ۹۵ نشست خبری درباره اجلاس جهانی صنایع دستی اصفهان و رونمایی از نشان جهانی دست خلاق صنایع دستی برای اهدا به هنرمندان برتر جهان برگزار شد. در نهایت این اجلاس که از سوم تا ششم مهرماه برای اولین بار در ایران و به میزبانی اصفهان برگزار شد، به ۱۰ هنرمند برتر دنیا در صنایع دستی نشان دادند.

بهمن نامور مطلق که آن زمان معاون صنایع دستی کشور بود اعلام کرده بود که ما این نشان را نوعی اسکار می دانیم و ادامه داد: شاخص ها و معیار ما برای اعطای این نشان که آن را نوعی اسکار صنایع دستی می دانیم سرآمد بودن هنرمند صنایع دستی در جهان است با این تفاوت که در اسکار به اثر برتر هنرمندان جایزه می دهند ولی ما این نشان را به افرادی که یک عمر در رشته هنری شان بی مانند بوده اند اعطا می کنیم. جای یک نشان که مایه اعتبار صنایع دستی جهان باشد خالی بود و این دوره این نشان به ۱۰ هنرمند داخلی داده می شود اما از ادوار بعد هیات داوران از کارشناسان بین المللی تشکیل می شود تا جایزه و نشان وجاهت بین المللی پیدا کند. حسن بزرگ این کار برای ما برندسازی نشان ایرانی در جهان است.

این اجلاس جهانی از آن سال به بعد برگزار نشد تا اینکه دوباره نام آن تغییر کرد و این بار اعلام کردند که اولین جشنواره بین المللی قرار است در اصفهان برگزار شود. وزیر میراث فرهنگی نیز اواخر سال ۹۹ در یک نشست خبری حرف های نامور مطلق را که سال ۹۵ زده بود تکرار کرد و درباره اسکار صنایع دستی گفت: پیگیر هستیم تا این جشنواره را به جشنواره‌ای بین‌المللی تبدیل کنیم و این جشنواره مانند اسکار در صنایع دستی شود. می‌خواهیم بالاترین نشان صنایع دستی دنیا، در جمهوری اسلامی ایران اهدا شود. نشان دست خلاق که طراحی بسیار زیبایی دارد، کمک می‌کند جایگاه هنرمندان و هنر ایرانی در دنیا حفظ شود و به بازاریابی بیشتر در عرصه بین‌الملل کمک بسیاری خواهد کرد.

مونسان با اشاره به نشان دست خلاق، توضیح داد: جایزه‌ای را طراحی کرده‌ایم که قرار است رویدادش در سطح بین‌المللی اجرا شود. امید است با توجه به نقش ایران در سازمان جهانی صنایع دستی این نشان را در دنیا نهادینه کنیم. بر اساس این طرح، نشان دست خلاق، بالاترین نشان کشور در حوزه صنایع دستی خواهد بود.

زمان برگزاری این جشنواره را در هفته دوم اردیبهشت ۱۴۰۰ اعلام کردند که اما این برنامه به دلایلی به تاخیر افتاد. برخی می گفتند یکی از این دلایل مبلغ جایزه بود. برخی دیگر گفتند که دست اندرکاران جشنواره هنوز نمی دانند جوایز در سطح بین المللی چقدر و چطور باید ارائه شود. برخی مسئولان نیز در استان اصفهان از کنارکشیدن ارگانهای حامی خبر دادند. به همین دلیل هنوز هیچ داوری روی آثار صورت نگرفته و اطلاع رسانی نشده این جشنواره چطور و در چه زمانی اجرا خواهدشد.

نصیر ملت نائب رئیس شورای شهر اصفهان و دبیر جشنواره در گفتگو با خبرنگار زردیس از به تعویق افتادن زمان برنامه به هفته صنایع دستی خبر داد و گفت: این برنامه به دلیل شیوع ویروس کرونا به تاخیر افتاد و در تلاش هستیم از ۲۰ تا ۲۶ خرداد همزمان با هفته صنایع دستی برگزار شود. شاید بخش هایی از این برنامه به صورت آنلاین و بخشی به صورت حضوری برگزار و بخشی نیز شاید حذف شود. اینها بستگی به شرایط کرونایی کشور دارد.

دبیر شهر جهانی صنایع دستی گفت: هنوز آثار انتخاب نشده است. ولی قطعاً این برنامه با جشنواره سال ۹۵ متفاوت خواهد بود. چون بزرگترین نشان صنایع دستی دنیا را خواهیم داشت و در ۲۰ رشته صنایع دستی از هر رشته ۳ برگزیده به عنوان اثر برتر، خلاق و پیشکسوت معرفی می شوند. در کنار آن ورکشاپ ها و مسابقات جانبی و نمایشگاههای مرتبط نیز اجرا می شود.

ملت درباره جوایز این جشنواره بین المللی نیز گفت: مبلغ جایزه یا نحوه پرداخت آن شاید کمترین اهمیتی داشته باشد چون ارزش معنوی این جشنواره برای هنرمندان بسیار بالاتر است.





اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان