شما اینجا هستید
سلامت » توسعه زیر ساخت درمانی عامل کنترل کرونا

توسعه زیر ساخت درمانی عامل کنترل کرونا

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران  جوان از تبریز، جان بابایی معاون درمان وزیر بهداشت در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا در تبریز گفت: اهمیت و ارزش توسعه تخت‌های بیمارستانی کشور در روز‌های کرونایی مشخص شد چرا که اگر توسعه زیرساخت‌های درمانی و بهداشتی اتفاق نمی‌افتاد، مدیریت کرونا به این خوبی انجام نمی‌گرفت و وضعیت بد می‌شد.

او با تاکید بر لزوم هم افزایی برای مدیریت و کنترل شیوع کرونا  افزود: اگر مهار بیماری اتفاق نیفتد، هر قدر هم زیرساخت‌ها را زیاد کنیم، وقتی بار بیماری زیاد شود، قدر مطلق مرگ و میر و سوز و داغ خانواده‌ها بیشتر می‌شود.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه کرونا بیماری نیست که وضعیت ابتلا به آن امروز قرمز و فردا سفید شود، بلکه هنوز در پیک اولش است، گفت: تجربه جهانی نشان می‌دهد هر ساختاری که در جامعه آزاد می‌شود، این بیماری به شکل سینوسی افزایش می‌یابد.

جان بابایی گفت: این بیماری تا آخر امسال با ماست و تعریف وضعیت‌های قرمز، نارنجی و سفید برای استان‌ها و شهرستان‌ها از نظر ابتلا به کرونا نیز نسبی است و اتفاقاً نگرانی ما در مورد استان‌های سفید بیشتر است، زیرا اوج شیوع در آن‌ها هنوز اتفاق نیفتاده است.

او گفت: با توجه به اینکه بیشترین خطر این بیماری برای سالمندان است و کودکان نیز از نظر چرخه انتشار مهم می‌باشند، هر استان باید با توجه به رفتارشناسی خاص خود، نسخه متفاوتی برای مدیریت شیوع ویروس بپیچد.

معاون درمان وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم اعمال دقیق پروتکل‌های بهداشتی در اماکن و مجتمع‌های تجاری و واحد‌های کسب و کار افزود: اگر کسی کسب و کاری را راه انداخته که دستور العمل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمی‌کند، باید تعطیل شود تا برای دیگران الگوسازی رفتاری شود و باید تغییر رفتار‌ها به عنوان شاخص تاثیرگذار در افزایش آمار مبتلایان مدیریت شود.

او گفت: زمانی که کشور آلوده ویروس است، هیچ استانی نمی‌تواند بگوید که وضعیت سفید دارم و سفید باقی می‌مانم.

جان بابایی همچنین با ابراز رضایت از اقدامات انجام گرفته در زمینه توسعه زیرساخت‌های درمانی آذربایجان شرقی گفت: امسال ۴۰ تخت ویژه اضافه نیز به امکانات درمانی استان اضافه و تجهیز بیمارستان مردانی آذر آغاز می‌ شود.

 گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت هم گفت: آذربایجان‌شرقی یکی از استان های‌موفق در بیماریابی فعال کرونا است که فاصله‌گذاری اجتماعی در آن قبل از عید تشدید و به موازات کاهش بیماران، تلطیف شد.

 گویا افزود: در آذربایجان شرقی تشخیص ابتلا به کرونا به صورت سرپایی ۵ برابر بستری‌ها است و به عبارت دیگر قبل از اینکه وضع مبتلایان بدتر شود، بیماری آنان تشخیص داده شده است.

او گفت: آذربایجان شرقی چهار مرحله سرکوب کرونا را با قوت اجرا کرده است، اما اکنون افزایش آمار مبتلایان به کووید ۱۹ را در این استان داریم.

 گویا گفت: اگر اکنون گلوگاه‌های انتشار ویروس کرونا را در آذربایجان شرقی نگیریم، ممکن است وضع بدتر شود.

او افزود: باید مردم را برای استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و بیرون نیامدن از منزل در موارد غیرضروری اقناع کرد.

پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی هم در این نشست با تاکید بر اینکه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و استفاده از اقلام پیشگیری‌کننده، مهمترین رکن کنترل بیماری کرونا در شرایط کنونی به شمار می‌رود گفت: از حوزه‌های نظارتی می‌خواهیم نظارت خود را تشدید کنند و با مکان‌هایی که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند برخورد شود.

صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم با بیان اینکه بیشتر مبتلایان در دورهمی‌ها و رفت و آمد به خانه‌ها، باغ ویلاها، تالار‌ها و مراسم عروسی و عزا به کرونا مبتلا شده‌اند افزود:وضعیت استان وضعیت پایداری است، روزانه ۱۶۰ نفر بستری می‌شوند، ۱۳۰ نفر مرخص می‌شوند، ولی ۱۱۱ نفر زیر دستگاه تهویه مکانیکی داریم و ۱۸۰ نفر در بخش‌های ویژه بستری هستند.

راستگو معاون سیاسی امنیتی استاندار هم با اعلام اینکه هرجا و هر محلی که باعث تجمع و ازدحام مردم ‌می شود باید دستورالعمل‌های بهداشتی رعایت شود و گرنه طبق قانون تعطیل خواهد شد گفت: در شهرستان‌های که وضعیت قرمز و نارنجی دارند استفاده مردم از ماسک اجباری است.

انتهای پیام/ک





اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان