شما اینجا هستید
متفرقه » خوردن انگور چه فوایدی دارد؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، انگور در رنگ‌های سبز، قرمز، بنفش، سیاه و … موجود است. قدمت انگور به ۸۰۰۰ سال پیش برمی گردد، این میوه ۸۰۰۰ سال پیش برای اولین بار در خاورمیانه کشت شد.

مواد مغذی موجود در انگور فواید سلامتی بسیار زیادی را ارائه می‌دهند. اگر بخواهیم چند مورد از مهم‌ترین خواص این میوه محبوب را عنوان کنیم می‌توانیم به پیشگیری از سرطان، بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و یبوست اشاره کنیم. برای اطلاع از سایر خواص این میوه خوشمزه در ادامه مطلب با ما همراه شوید.

رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان و چاقی مرتبط است. مانند سایر میوه‌ها و سبزیجات، انگور منبع خوبی از فیبر و آب است.

اگرچه برای تأیید برخی از فواید انگور تحقیقات بیشتری لازم است، اما آنتی اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی موجود در انگور این میوه را به یک میوه با ارزش غذایی بالا تبدیل می‌کند.

در ادامه تاثیر مواد مغذی موجود در انگور برای بهبود شرایط مختلف را بررسی می‌کنیم:

انگور و سرطان

انگور حاوی آنتی اکسیدان‌های قدرتمندی است که به پلی فنول معروف هستند. یکی از این آنتی اکسیدان‌ها رسوراترول (Resveratrol) است. این ماده در پوست انگور‌های قرمز یافت می‌شود.

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که رسوراترول می‌تواند قادر به کندی یا جلوگیری از رشد تومور‌ها در لنف، کبد، معده، پستان، روده بزرگ، سرطان پوست و سرطان خون باشد.

یکی دیگر از ضد التهاب‌های طبیعی موجود در انگور، فلاونوئید کوئرستین است. مطالعات نشان داده اند که این ضدالتهاب نیز می‌تواند در جلوگیری یا کند شدن رشد سرطان تاثیرگذار باشد.

سلامت قلب با مصرف انگور

مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که کوئرستین و رسوراترول می‌توانند خطر آترواسکلروز یا تصلب شرایین را کاهش داده و از آسیب‌های ناشی از لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد محافظت کنند.

این مطالعات عمدتا از دوز‌های بالاتر این فلاونوئید‌ها که معمولا توسط انسان‌ها مصرف می‌شوند، استفاده کرده اند.

تصور می‌شود که پلی فنول‌های موجود در انگور، از جمله رسوراترول دارای فعالیت‌های آنتی اکسیدانی، کاهش دهنده چربی و ضد التهابی هستند که همه این ویژگی‌ها می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی (CVD) نیز موثر باشند. این پنی فنول‌ها با جلوگیری از ایجاد پلاکت، کاهش فشار خون و خطر ضربان قلب نامنظم به این هدف دست می‌یابند.

انگور حاوی فیبر و پتاسیم است و هر دو این مواد مغذی از سلامت قلب حمایت می‌کنند. انجمن قلب آمریکا (AHA) افزایش مصرف پتاسیم را ضمن کاهش مصرف سدیم برای بهبود فشار خون و سلامت قلب و عروق توصیه می‌کند.

بررسی داده‌ها و اطلاعات مربوط به ۱۲۲۶۷ بزرگسال آمریکایی نشان داد که هرچه افراد سدیم بیشتری نسبت به میزان پتاسیم مصرف کنند، با افزایش خطر مرگ ومیر همراه خواهند بود.

مصرف زیاد پتاسیم با کاهش خطر سکته مغزی، محافظت در برابر از دست دادن توده عضلانی و حفظ تراکم مواد معدنی استخوان همراه بوده است.

انگور و فشار خون

افزایش مصرف پتاسیم می‌تواند اثرات منفی مصرف بیش از حد سدیم در رژیم غذایی را کاهش دهد. انگور حاوی پتاسیم بسیار زیادی است. محتوای زیاد پتاسیم موجود در انگور می‌تواند نشانگر این باشد که این میوه قادر است اثرات سدیم را در افرادی که فشار خون دارند، کاهش دهد.

انگور منبع خوبی از فیبر است. فیبر یکی دیگر از مواد مغذی است که برای سلامت سیستم قلبی و عروقی و فشار خون بسیار مهم است.

انگور و یبوست

همانطور که در قسمت بالا هم گفتیم، انگور حاوی مقادیر زیادی فیبر و آب است. هر دو این‌ها می‌توانند به فرد کمک کنند تا هیدراته بماند، حرکات روده را منظم نگه دارند و خطر یبوست را کاهش دهند.

انگور و آلرژی

برخی معتقدند که به لطف اثرات ضد التهابی کورستین موجود در انگور، مصرف این میوه خوشمزه می‌تواند به کاهش علائم آلرژی از جمله آبریزش بینی، آبریزش چشم و کهیر کمک کند. با این حال، هنوز هیچ مطالعه انسانی برای اثبات این نظریه انجام نشده است.

انگور و دیابت

در سال ۲۰۱۳، نتایج یک مطالعه منتشر شده در BMJ نشان داد که مصرف برخی از میوه‌های خاص می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در بزرگسالان کاهش دهند.

در این مطالعه که شامل ۱۸۷۳۸۲ شرکت کننده بود و ۲۲ سال به طول انجامید، ۶.۵ درصد از شرکت کنندگان مبتلا به دیابت بودند.

با این حال، افرادی که سه وعده در هفته، زغال اخته، انگور، مویز، سیب یا گلابی مصرف کرده بودند، در مقایسه با افرادی که این میوه‌ها را مصرف نکرده بودند، شاهد کاهش ۷ درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند.

سطح نسبتاً زیاد قند موجود در انگور باعث می‌شود که برای برخی از افراد این سوال پیش بیاید که «آیا مصرف انگور برای بیماران مبتلا به دیابت ایمن است یا خیر؟» انجمن دیابت آمریکا مردم را تا زمانی به مصرف انگور و میوه‌های دیگر ترغیب می‌کند که میزان کربوهیدرات آن‌ها به عنوان بخشی از برنامه غذایی شان شمرده شود.

نوروپاتی و رتینوپاتی دیابتی

برخی از مطالعات نشان داده اند که پنی فنول رسوراترول موجود در انگور می‌تواند در برابر نوروپاتی دیابتی، شرایطی که بر عملکرد عصبی فرد تأثیر می‌گذارد، از فرد محافظت کند. دانشمندان معتقدند که این قابلیت ممکن است ناشی از اثرات محافظت عصبی این ترکیب باشد.

مطالعات حیوانی نیز حاکی از آنند که رسوراترول ممکن است در برابر رتینوپاتی، شرایطی که می‌تواند به شدت بر روی بینایی فرد تأثیر بگذارد، از بدن محافظت کند.

سلامت چشم با مصرف انگور

انگور حاوی آنتی اکسیدان‌های لوتئین و زآگزانتین است که می‌توانند به حفظ سلامت چشم کمک کنند. تصور می‌شود که این آنتی اکسیدان‌ها مولکول‌های ناپایدار موسوم به رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کنند. به این ترتیب، آن‌ها می‌توانند استرس اکسیداتیو و آسیب به شبکیه را کاهش داده و از بروز آب مروارید و سایر بیماری‌های مرتبط با چشم جلوگیری کنند.

آزمایشات آزمایشگاهی نشان داده اند که رسوراترول ممکن است در برابر مشکلات مختلف چشم از جمله دژنراسیون ماکولا وابسته به سن، گلوکوم، آب مروارید و موارد دیگر محافظت کند. با این حال، هنوز مشخص نیست که چگونه این اتفاق می‌افتد و چگونه می‌تواند برای انسان مفید باشد.

انگور و آکنه

نتایج یک مطالعه آزمایشگاهی که در مجله Dermatology and Therapy منتشر شده است نشان می‌دهد که رسوراترول می‌تواند برای درمان آکنه موثر باشد، بخصوص اگر به عنوان یک درمان موضعی با بنزوئیل پراکسید استفاده شود.

سایر موارد
سایر مواردی که رسوراترول می‌تواند به بهبود آن‌ها کمک کند عبارتند از:

بیماری آلزایمر
کنترل قند خون
آرتروز
تقویت سیستم ایمنی بدن
جدول ارزش غذایی انگور

ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در هر فنجان انگور قرمز یا زرد

 یک فنجان انگور قرمز یا سبز با وزن حدود ۱۵۱ گرم حاوی مواد مغذی زیر است:

۰۹ گرم پروتئین
۲۴ گرم چربی
۳۳ گرم کربوهیدرات
۴ گرم فیبر
۲۸۸ میلی گرم پتاسیم
۱۵ میلی گرم کلسیم
۵۴ میلی گرم آهن
۱۱ میلی گرم منیزیم
۳۰ میلی گرم فسفر
۳ میلی گرم سدیم
۰.۱۱ میلی گرم روی
۸ میلی گرم ویتامین C
۲۲ میکروگرم ویتامین K
۳ میکروگرم فولات

انگور همچنین حاوی ویتامین‌های گروه B و A است و از نظر میزان آب نیز غنی است. یک فنجان انگور حاوی بیش از ۱۲۱ گرم آب است.

از نظر آنتی اکسیدان‌های موجود، انگور سرشار از لوتئین و زآگزانتین است. پوست انگور قرمز حاوی رسوراترول فیتوشیمیایی است که به نظر می‌رسد در برابر چندین بیماری مزمن از بدن محافظت می‌کند.

فلاونوئید‌های میریستین و کوئرستین نیز در انگور یافت می‌شوند. این‌ها برای مقابله با تشکیل رادیکال آزاد مضر به بدن کمک می‌کنند.

دستورالعمل ها:

در اینجا چند نکته مفید برای ترکیب بیشتر انگور در رژیم غذایی آورده شده است:

انگور‌ها را به نصف خرد کنید و آن‌ها را به سالاد مرغ اضافه کنید.
با انگور‌های تازه، آناناس، هلو و توت فرنگی خرد شده یک اسموتی میوه درست کنید.
انگور را فریز کنید و سپس آن را به عنوان میان وعده یا دسر در یک روز گرم میل کنید.
یک فنجان انگور تازه به عنوان یک میان وعده مقوی میل کنید.

خطرات و عوارض جانبی انگور

گروهی که به عنوان کارگروه محیط زیست (EWG) شناخته می‌شود هر ساله لیستی از میوه‌ها و سبزیجات با بالاترین میزان باقی مانده سموم دفع آفات، موسوم به Dirty Dozen تهیه می‌کند. در حال حاضر انگور در رده هشتم این لیست قرار دارد. خرید انگور ارگانیک می‌تواند خطر قرار گرفتن در معرض آفت کش‌ها را کاهش دهد.

بتا بلاکر‌ها دارو‌هایی هستند که معمولاً برای بیماری‌های قلبی تجویز می‌شوند. آن‌ها می‌توانند باعث افزایش سطح پتاسیم در خون شوند. افرادی که از مسدود کننده‌های بتا استفاده می‌کنند، باید غذا‌هایی را که از نظر میزان پتاسیم بالا هستند را در حد اعتدال مصرف کنند.

افرادی که از دارو‌های رقیق کننده خون استفاده می‌کنند، باید قبل از مصرف مقادیر زیادی انگور، با پزشک خود صحبت کنند، زیرا رسوراترول ممکن است به روشی مشابه با ویتامین K اثر ضد انعقادی این دارو‌ها را افزایش دهد. وارفارین یا کومادین، رقیق کننده‌های محبوب هستند.

مصرف زیاد پتاسیم می‌تواند برای کسانی که کلیه‌های آن‌ها عملکرد مطلوبی ندارند، مضر باشد. اگر کلیه‌ها نتوانند پتاسیم اضافی را از خون خارج کنند، این می‌تواند کشنده باشد.

منبع: مجله سلامت

انتهای پیام/





اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان