به گزارش خبرگزاری زردیس، علی قربانی گفت: درباره گفتار و زبان، دوره رشد از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا رشد گفتار و زبان علاوه بر اینکه بر جنبههای فیزیولوژیک و عصب شناختی استوار است، ناشی از مسائل محیطی نیز میباشد.
وی افزود: محرکهای مناسب محیطی و رفتار سالم با آنها، تکامل گفتار و زبان را تضمین میکند، ۲ سال اول زندگی از دورههای مهم گفتار است، زیرا نشانههای اساسی گفتار در این دوره پی ریزی میشود و سپس تا ۵ سالگی از اهمیت ویژه برخوردار است.
رئیس انجمن علمی گفتار درمانی ایران تصریح کرد: تا دوره پنج سالگی تکامل نسبی زبان روی میدهد، فراگیری زبان در کودکان تأثیر بسزایی در آینده آنها دارد، در آینده تحصیلی، روابط اجتماعی، در بزرگ سالی برای اشتغال و بسیاری از فعالیتهای دیگر اهمیت ویژه دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: افراد مبتلا همچون سایر افراد از حقوق خاصی باید برخوردار باشند، حق امنیت اجتماعی، حق ارتباط و حق بیان مسائل مختلفی که در دوران زندگی مورد نیاز است.
قربانی گفت: تأمین حقوق آنها از جمله حقوق دسترسی به درمان به ویژه گفتار درمانی و خدماتی که به بهبود گفتار آنها کمک کند، از حقوق آنهاست. سازمانهای تأمین کننده یا حمایت کننده حقوق افراد از دولت گرفته، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، نظام پزشکی و ارگانهای دست اندر کار همه مسئول هستند که این خدمات را ارائه کنند.
وی اظهار داشت: نظام بیمهای در این خصوص جایگاه ویژه ای دارد، میتواند به عنوان نظام نقش آفرین بیشترین کمک را کند، مشکلات اقتصادی، مشکلات تأمین هزینه و بخشی نیز آگاهی داشتن از اینکه چه رشتههایی چه خدماتی میدهند از مشکلات فعلی مردم است.
رئیس انجمن علمی گفتار درمانی ایران افزود: در خصوص مسائل اقتصادی، بیمه میتواند کمک مؤثری کند، اگر کودکان زیر پنج سال از خدمات بیمهای مناسب و کامل برخوردار باشند، طوری که تمام هزینه درمان را بیمه تقبل کند، صرفه جویی در آینده به وجود خواهد آمد، چه بسا خدمات مناسب و به موقع در زیر پنج سالگی موجب شود که بزرگسالی سالم و خوبی داشته باشند و از خدمات پس از آن بی نیاز شوند.
وی گفت: رسانهها در این خصوص نقش مهمی دارند، اطلاع رسانی به مردم و اینکه چگونه و چطور به مراکز درمانی و به چه افرادی مراجعه کنند از وظایف رسانههاست، از رسانه ملی گرفته تا مجلات و روزنامهها که به مردم آگاهی دهند، هرگاه نقص گفتاری یا اشکال گفتاری به وجود آید، نخست باید به درمانگران گفتار، زبان و یا آسیب شناسان گفتار و زبان مراجعه کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: بسیار اتفاق میافتد که خانواده به دلیل مسائل اقتصادی و یا علت ناآگاهی تعلل میکنند و پس از مدتی برای درمان مراجعه میکند، در چنین شرایطی مشکل مزمن شده و درمان تأثیر اولیه را ندارد؛ هرچند که در همه سنین دوره خدمات گفتار درمانی میتواند راهگشا باشد، ولی کار بیشتر و تأثیر کمتر در دوره مزمن حتماً روی میدهد، بنابر این توصیه ما این است که علاوه بر آگاهی رسانی به مردم از نقش بیمهای مناسب استفاده کنیم که تاکید میکنم خدمات بیمهای برای دوران رشد و خدمات بیمهای برای اختلالات اکتسابی پس از دوران رشد از اهمیت ویژه برخوردار است و کمک میکند در دورههای حاد اختلالات از جمله سکته و آسیبهای مغزی کاهش پیدا کند.
اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان
تمامی حقوق مطالب برای "اخبار زردیس"محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.
طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه ای کپی برداری از قالب و محتوا پیگرد قانونی خواهد داشت.