شما اینجا هستید
سلامت » میزان پلاسمای دریافتی جوابگوی مراکز درمانی استان اصفهان نیست

به گزارش گروه استان های زردیس از اصفهان،بیش از ۵ ماه از ورود کرونا ویروس به کشور ما می‌گذرد و تاکنون افراد زیادی تا امروز با آن دست و پنجه نرم کردند. در کنار اقدامات درمانی که برای این دست از مبتلایان انجام شده، پلاسما درمانی نیز یکی از روش‌هایی است که به بهبود این بیماری کمک شایانی کرده است.

پلاسما درمانی به عنوان یکی از روش‌های درمانی بیماران مبتلا به کرونا در حال انجام است، پروژه جمع آوری اهدای پلاسما برای بیماران کرونایی به‌طور آزمایشی در فروردین ماه انجام و سپس به طور رسمی در اردیبهشت ماه آغاز شد و تا کنون ادامه دارد. در این طرح از افراد مبتلا به کرونا که یک ماه از بهبودی و ترخیص‌شان از بیمارستان گذشته بود، خواسته شد تا به مراکز انتقال خون برای اهدای پلاسما مراجعه کنند.

مجید زینلی مدیرکل سازمان انتقال خون استان اصفهان ، با اشاره به وضعیت پلاسما در استان، اظهار داشت: تا کنون ۲۶۵ واحد پلاسما از بیماران بهبود یافته کرونا دریافت شده است.

او افزود: تمام این ۲۶۵ واحد برای بیماران مصرف شده و حتی به خاطر نیاز بیشتر، از استان‌های دیگر هم پلاسما گرفته شده که آن هم به بیماران کرونایی داده شده است.

مجید زینلی با بیان اینکه همچنان نیاز به پلاسما در بیمارستان‌ها بالاست، گفت: متاسفانه تعداد اهدا کنندگان کم است و نمی‌توانیم پاسخگوی کامل بیمارستان‌ها باشیم.

او تصریح کرد: تعداد بهبود یافتگان واجد شرایطی که می‌توانند پلاسما اهدا کنند، محدود است و از طرفی در هفته‌های اخیر با افزایش شیوع ویروس مواجه شدیم که میزان مصرف پلاسما را در مراکز درمانی به شدت افزایش داد.

مدیرکل سازمان انتقال خون استان اصفهان ادامه داد: این میزان پلاسمای دریافتی جوابگوی نیاز مراکز درمانی و بیماران بدحال کرونایی نیست، لذا از واجدین شرایط اهدای پلاسما درخواست می‌شود پس از ۲۸ روز از بهبودی به سازمان انتقال خون برای اهدا مراجعه کنند.

هر بهبود یافته کرونا نمی‌تواند پلاسما اهدا کند

او با اشاره به شرایط اهدای پلاسما، اظهار داشت: اهدای پلاسما شرایط خاصی دارد و همه بهبودیافتگان کرونا قادر به اهدای پلاسمای خون‌شان به بیماران بدحال کووید ۱۹ نیستند و می‌توان گفت: یکی از دلایل کم بودن پلاسما همین موضوع است.

زینلی خاطرنشان کرد: بیماران بهبود یافته کرونا با در دست داشتن آزمایشات قبلی خودشان با مراجعه به مراکز انتقال خون، توسط پزشک دوباره معاینه می‌شوند و اگر شرایط اهدای پلاسما را داشته باشند از آن‌ها با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی پلاسما دریافت می‌شود و در غیر اینصورت معاف می‌شوند.

او با بیان شرایط اهدای پلاسما، گفت: بهبود یافتگان کرونا از ۱۸ سال تا ۶۰ سال اجازه اهدا دارند آن هم در صورتی که بیماری زمینه‌ای نداشته باشند، دارو مصرف نکنند و ۲۸ روز از بهبودی بیماری‌شان گذشته باشد.

مدیرکل سازمان انتقال خون استان اصفهان تصریح کرد: بیماران کرونایی که در بیمارستان بستری می‌شوند، پس از ترخیص از بیمارستان و بهبودی کامل بعد از گذشت ۲۸ روز می‌توانند برای اهدا مراجعه کنند و بیمارانی که در منزل قرنطینه شدند، این ۲۸ روز از ۱۴ روز بعد از ابتلا به بیماری حساب می‌شود.

او افزود: خانم‌های بهبود یافته از کرونا که سابقه سقط جنین یا بارداری دارند از اهدای پلاسما معاف هستند و فقط خانم‌های مجرد یا بانوانی که سابقه بارداری ندارند می‌توانند برای اهدای پلاسما مراجعه کنند.

زینلی با بیان اینکه بانوانی که سابقه زایمان دارند، ولی پس از بهبودی از کرونا نمی‌توانند پلاسمای خود را اهدا کنند، گفت: در بدن این دسته از بانوان آنتی‌ژن‌هایی سا خته شده که می‌تواند برای افراد مختلف ایجاد واکنش کند به همین دلیل پلاسمای آن‌ها برای افراد دیگر قابل استفاده نیست.

او ادامه داد: برای اهدای پلاسما، دستگاه به شخص وصل می‌شود و خون از اهدا کننده دریافت و پس از جدا کردن پلاسما، خون به بدن اهدا کننده باز می‌گردد و مدت زمان انجام این پروسه برای هر نفر یک ساعت است.

مدیرکل سازمان انتقال خون استان اصفهان به تمامی بهبود یافتگان کرونای واجد شرایط، توصیه کرد: یک ماه بعد از ترخیص از بیمارستان برای اهدای پلاسمای خونشان به بیماران کرونایی اقدام کنند تا بتوان جان افراد بیشتری را با استفاده از این روش درمانی نجات داد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/م

منبع: yjc
وبسایت تحلیلی خبری زردیس





اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان