شما اینجا هستید
اقتصاد و بازار » وقتی دلار ماهی بوشهر را گران می‌کند

به گزارش گروه استان‌های زردیس از بوشهر، شاید بوشهری‌های ساحل نشین هیچ وقت به ذهنشان خطور نمی‌کرد که سفره‌هایشان حسرت دیدن رنگ ماهی را داشته باشد.

گرما و شرجی که از راه می‌رسد، صیادان کمتر به دریا می‌روند و در سینی ماهی‌فروشان هم ماهی کم پیدا می‌شود. این اتفاق هر سال می‌افتد.

الان هم، همین شرایط وجود دارد. قلب الاسد است و هوا انگار می‌خواهد هر چه گرما و شرجی در چنته دارد، رو کند.

در این اوضاع رفتن به دریا دشوارتر از هر زمانی است و صیادان ساحل نشینی را به دریاروی ترجیح می‌دهند.

وقتی صیاد به دریا نرود وماهی کم شود، طبق همان قاعده اقتصادی که وقتی عرضه کم می‌شود قیمت بالا می‌رود، قیمت این آبزی هم بالا می‌رود. این هم برای بوشهری‌ها عجیب نیست و به آن عادت دارند، اما امسال قیمت ماهی عجیب و غریب گران شده است.

گرما، دلار، ماهی و…

حاج رسول غریبی که از کارکشته‌های صید و صیادی در بوشهر است در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌گوید: اگر صیادی بخواهد تور بریزد باید دو تا سه ساعت منتظر بماند تا صید در تورش بیفتد که این کار در دما و شرجی بالا خیلی سخت است. تازه اگر هم صیدی، وجود داشته باشد.

او ادامه می‌دهد: از سوی دیگر با توجه به گرمی آب در ساحل، ماهیان به سمت آب‎های عمیق و خنک می‌روند که این موضوع باعث می‌شود صیاد مجبور باشد برای دسترسی به صید به نقاطی دور از ساحل برود.

این صیاد پیشکسوت، معتقد است در این شرایط و با توجه به گرانی وسایل صید، ماهیگیری سودی ندارد و کمتر صیادی به سراغ صید می‌رود.

غریبی می‌گوید: از سوی دیگر در تابستان، تقاضای ماهی نیز کم است و الان هم که صید میگو شروع شده صیادان به صید این آبزی مشغولند.

او، علت گرانی ماهی در مدت اخیر را علاوه بر این‌ها، افزایش قیمت دلار عنوان می‌کند و این طور ادامه می‌دهد: وقتی گونه‌هایی مانند شیر و حلوا سفید که صادراتی هستند قیمتشان بر اثر افزایش قیمت ارز بالا می‌رود و صادراتش به صرفه‌تر می‌شود این گونه‌ها را بیشتر صادر می‌کنند و کمبود این ماهیان باعث می‌شود مردم به سراغ ماهیان دیگر می‎روند که افزایش تقاضا برای آن گونه‌ها نیز، گرانی‌شان را به دنبال خواهد داشت.

قیمت ماهی در ماه های اخیر دو برابر شد

مهدی رستم جبری که یکی از ماهی فروشان بازار بوشهر است هم به خبرنگار ما می‌گوید: یک بار بعد از گران شدن بنزین قیمت ماهی بالا رفت و حالا هم به علت گرانی دلار ماهی گران شده، چون به صرفه است که آن را صادر کنند و همین موضوع روی قیمت ماهی در بازار‌های داخلی هم تاثیر می‌گذارد.

او اشاره می‌کند که در یکی دو ماه اخیر قیمت ماهی دو برابر هم شده است.

البته این ماهی فروش، کمبود ماهی به علت گرمای هوا، افزایش هزینه صید و آغاز فصل صید میگو را از دیگر علل افزایش قیمت ماهی می‌داند، اما معتقد است افزایش قیمت دلار در این زمینه تاثیر بیشتری دارد.

رستم جبری ادامه می‌دهد: الان هر کیلوگرم ماهی جش ۳۵، شیر ۱۲۰ تا ۱۳۰، سنگسر ۱۱۰ و هامور ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

او می‌گوید: با این قیمت‌ها خود ما هم نمی‌توانیم ماهی به خانه ببریم.

این فروشنده ماهی، معتقد است در همین شرایط هم اگر عرضه ماهی بیشتر شود قیمتش کاهش می‌یابد.

افزایش هزینه صید

مدیرعامل اتحادیه صیادی استان بوشهر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما ابتدا به افزایش ۳۰ درصدی هزینه و ابزار صید اشاره می‌کند و می‌گوید: در کنار این افزایش هزینه، گرمای هوا و دور شدن ماهیان از ساحل باعث می‌شود، صیادان کمتر راهی دریا شوند و ماهی هم در بازار کم شود. وقتی ماهی کم شود یعنی عرضه کم باشد، قیمت بالا می‌رود.

به گفته محمد کارگر، صیادی کاری است سخت و زیان آور، و بار‌ها از مسئولان خواسته شده که این کار را به عنوان شغلی زیان آور بشناسند و از صیادان حمایت کنند.

او همچنین عنوان می‌کند: پس از شیوع کرونا صیادان دچار مشکلات اقتصادی فراوانی شدند، اما به این قشر توجه خاصی نشد.

به اسباب بازی ارز می‌دهند به خرید ابزار امرار معاش صیاد، نه!

مدیرعامل اتحادیه صیادی استان بوشهر یکی از نیاز‌های صیادان را تامین ارز برای واردات تجهیزات صید می‌داند و می‌گوید: موضوع تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین تجهیزات صید را که وارداتی هستند، طرح کرده‌ایم، اما با آن موافقت نشد.

کارگر بیان می‌کند: جالب است که برای واردات اسباب بازی و لوازم آرایشی ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص می‌دهند، اما جامعه صیادی که تامین کننده بخشی از نیاز پروتئینی کشور هستند، از این امتیاز محروم است.

او ادامه می‌دهد: همچنین پیشنهاد دادیم که تسهیلاتی در اختیار اتحادیه‌های صیادی با بهره تک رقمی و بازپرداخت ۱۰ ساله قرار گیرد تا صید به قیمت تضمینی خریده و به صورت مستقیم عرضه شود که با این پیشنهاد هم موافقت نشد.

مدیرعامل اتحادیه صیادی استان بوشهر تاکید می‌کند: وظیفه ما صیادان این است که بخشی از پروتئین مورد نیاز جامعه را تامین و ذخایر آبزیان را به عنوان ثروت ملی و پشتوانه شغلی کسانی که در این حوزه کار می‌کنند، حفظ کنیم؛ بنابراین لازم است که مسئولان به نیاز‌های این قشراز جامعه بیشتر توجه کنند.

این روزها فصل صید میگوست؛ آبزی گران‌قیمتی که الان در بازار بوشهر دست کم کیلویی ۹۰ هزار تومان است. برخی از افراد مدت‌هاست عطای خریدن و چشیدن مزه‌ میگو را به لقایش بخشیده‌ و به جای آن وعده خوردن ماهی را به خود داده‌اند؛ وعده‌ای که حالا با گرانی سرسام آور ماهی، وعده سرخرمن شده است.

انتهای پیام/ک

منبع: yjc
وبسایت تحلیلی خبری زردیس





اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان