به گزارش خبرگزاری زردیس، علی دیانتی در این زمینه با عنوان اینکه در حال حاضر ۳۳۴ هکتار از اراضی آذربایجان غربی زیر کشت گل محمدی قرار دارد که ۲۲۴ هکتار آن، بارور و مابقی به صورت نهال است.
وی با اعلان اینکه زمان برداشت گل محمدی از اواخر اردیبهشت ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد، تصریح کرد: گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و میریزد و تأخیر در زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه سالانه ۹۰۰ هزار لیتر گلاب در استان استحصال میشود، اظهار کرد: میزان تولید گلتر از اراضی زیر کشت این محصول در استان بیش از ۷۵۰ تن است.
دیانتی با اظهار اینکه گل محمدی فرآوردههای بسیاری دارد، با اشاره به مصارف گل محمدی گفت: ۸۰ درصد گلهایتر برای عرق گیری و بقیه به صورت گل برگ خشک برای تهیه گل قند، مربا و سایر مصارف خوراکی، مصرف تازه خوری و حدود پنج درصد به صورت غنچه خشک با اهداف صادراتی استفاده میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی آذربایجان غربی اضافه کرد: ارقام مورد استفاده برای کشت این محصول در سطح استان بیشتر گل محمدی خوی بوده و از ارقام محلی کاشان نیز به صورت محدود برای کشت استفاده میشود که بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستانهای خوی و ارومیه است.
دیانتی با تصریح اینکه متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار ۳۲۰۰ کیلو گرم است، با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از کشت این گیاه دارویی اظهار کرد: رویکرد سازمان در جهت افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است. به طوری که در سالجاری و در جهت حمایت از کشت گیاهان کم آب بر تاکنون در سطح ۳۲ هکتار درختچه گل محمدی با یارانه در بین کشاورزان استان توزیع شده است.
- زردیس Zardis
- کد خبر 54438
- 36 بازدید
- بدون نظر
- پرینت
اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان
تمامی حقوق مطالب برای "اخبار زردیس"محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.
طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه ای کپی برداری از قالب و محتوا پیگرد قانونی خواهد داشت.