شما اینجا هستید
سلامت » کاهش ۱۶ درصدی واکسیناسیون کودکان در کشور

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی زردیس، سید محسن زهرایی رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص کاهش ۹۵ درصدی پوشش واکسیناسیون در کشور، گفت: واکسیناسیون موثرترین اقدام بهداشتی برای حفظ سلامت کودکان و افراد جامعه است. به طورکلی از سال ۱۳۶۳ که برنامه توسعه بهسازی آغاز شد توانستیم واکسیناسیون کودکان را از ۳۰ درصد به بالای ۹۹ درصد برسانیم و تمام کودکان هدف را تحت پوشش قرار دهیم.

او افزود: خوشبختانه پس از واکسیناسیون کودکان توانستیم بیماری‌های سرخک،‌کزاز نوزادی و فلج اطفال را در کشور به مرحله حذف برسانیم. افراد جامعه باید توجه داشته باشند چنین دستاورد‌ی زمانی محفوظ می ماند که پوشش واکسیناسیون ما همچنان در رده بالا قرار داشته باشد.

کاهش واکسیناسیون کودکان به دلیل شیوع کرونا

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت تاکید کرد: با شیوع ویروس کرونا جوامع تحت تاثیر آن قرار گرفتند و نگرانی‌هایی برای خانواده‌ها به وجود آمد. در این میان والدین با توجه به شیوه نامه‌ وزارت بهداشت که افراد را از خروج غیرضروری از منزل منع می‌کرد توجه کرده و واکسیناسیون کودکان را انجام نمی دادند که همین موضوع باعث شد تا برای اولین بار پوشش واکسیناسیون در کشور از ۹۹  درصد به ۸۴ درصد کاهش یابد و ۱۶ درصد افت داشته باشد.

او تاکید کرد: با اقداماتی که در چند ماه گذشته صورت گرفته است واکسیناسیون کودکان افزایش ۹۵ درصدی داشته است نسبت به اوایل شیوع کرونا در کشور، اما همچنان به حد گذشته نرسیده ایم و این موضوع نگران کننده است.

زهرایی تصریح کرد: متاسفانه اگر طی ۴ الی ۵ ماه آینده در کشور نتوانیم پوشش واکسیناسیون کودکان و افراد پر ریسک را افزایش دهیم زمینه مجدد بروز بیماری‌هایی همچون فلج اطفال و سرخک مهیا می‌شود. البته سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت طی یک دستورالعمل به دانشگاه ها اعلام کرده اند که واکسیناسیون کودکان رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی انجام شود. در این دستوالعمل ذکر شده است که خانواده‌ها با نوبت‌گیری از قبل طی ساعات خاصی برای انجام این کار در مراکز حضور داشته باشند تا از تجمع در مراکز بهداشتی و درمانی جلوگیری شود. همچنین تمام سطوح گندزدایی شده، فاصله فیزیکی هنگام حضور در مراکز رعایت شود و افراد از ماسک استفاده کنند.

او ادامه داد: از بدو تولد نوزاد تا ۶ سالگی باید ۵ واکسن برای آن‌ها تزریق شود تا به بیماری‌هایی همچون سرخک و فلج اطفال دچار نشوند. اگر تاخیری در زمان بندی دریافت واکسن‌ها صورت گرفت مشکلی به وجود نمی‌آید، اما والدین باید توجه داشته باشند که در اولین فرصت این کار انجام شود.

زهرایی در پاسخ به اینکه آیا خدمات واکسیناسیون برای اتباع نیز صورت می‌گیرد، اظهار کرد: کودکان ایرانی و غیرایرانی به صورت رایگان واکسینه می‌شوند؛ زیرا مقرر شده است میزان واکسیناسیون کودکان در کشور به ۱۰۰ درصد برسد.

او در پایان تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که تولید واکسن فرآیند پیچیده‌ای دارد، اما ما قادر به تولید این محصول در کشور هستیم.

انتهای پیام/

منبع: yjc
وبسایت تحلیلی خبری زردیس





اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان