شما اینجا هستید
سلامت » رعایت ۹۰ درصدی دستورالعمل‌های بهداشتی کرونا

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی زردیس،

آقای علیرضا رئیسی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه کاهش آمار فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا نتیجه تلاش‌ها و همکاری سازمان‌ها و به ویژه مردم است، افزود: دستورالعمل‌های بهداشتی، جدی‌تر گرفته و مقررات محدودیت‌های ویژه کرونایی رعایت شد.

وی گفت: این رعایت‌ها نوید بخش این بود که بتوانیم زنجیره انتقال بیماری کرونا را قطع کنیم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه هر لحظه احتمال بازگشت محدودیت‌های ویژه کرونایی و تبدیل وضعیت شهر‌ها از قرمز به نارنجی و عکس آن، امکان پذیر است، افزود: مصوبه اخیر ستاد ملی کرونا، ایجاد محدودیت‌های هوشمند است.

اقای رئیسی با بیان اینکه اکنون ۲۷۸ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۰۶ شهر در وضعیت زرد هستند، اضافه کرد: هر دوشنبه اطلاعات را به روز می‌کنیم و اگر وضعیت قرمز شود، محدودیت‌ها بر می‌گردد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پس از رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی مردم و مجموعه مداخلات ستاد ملی کرونا میزان ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن در کشورمان به شدت در حال کاهش است.

آقای علیرضا رئیسی افزود: دو هفته پس از رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، میزان مراجعات سرپایی مردم و سه تا چهار هفته پس از آن مراجعه به بیمارستان و حدود ۵ هفته بعد، میزان فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا کاهش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه محدودیت‌های ویژه کرونایی به این دو هفته محدود نیست و از ۵ آبان، آغاز شده است، گفت: محدودیت‌ها در ۴۳ شهر از ۵ آبان و در ۴۶ شهر از ۱۴ آبان آغاز شد و آزمایش‌ها را نیز افزایش دادیم.

آقای رئیسی با اشاره به آخرین وضعیت پاندومی کووید ۱۹ در جهان گفت: مرگ و میر‌های ناشی از بیماری کرونا در آمریکا همچنان در حال افزایش است و از دو هزار و ۸۰۰ مرگ در روز عبور کرد.
وی ادامه داد: انگلیس هم حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ مرگ روزانه دارد و آلمان یکی از کشور‌های موفق در کنترل این بیماری بود، اما با این حال، خیز دوم ابتلا به این بیماری در این کشور رو به افزایش و مرگ و میر روزانه آن‌ها بالاتر از ۴۲۰ نفر است.

آقای رئیسی افزود: بر اساس پیش بینی یکی از سایت‌های معتبر جهانی، میزان مرگ و میر روزانه ناشی از بیماری کرونا در ایران در نیمه آذر باید به حدود هزار و ۲۰۰ نفر می‌رسید و در اوایل دی از این رقم نیز بیشتر می‌شود، اما خوشبختانه مردم کشورمان با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، موجب شدند این پیش بینی محقق نشود.

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اردبیل، قزوین، گلستان، گیلان، مازندران جزو استان‌های با روند صعودی ناپایدار این بیماری هستند، گفت: علت صعودی شدن سه استان شمالی کشورمان، سفر‌های چند هفته قبل به این استان هاست.

وی با اشاره به اینکه از نظر وضعیت کرونایی اکنون ۶۴ شهر قرمز، ۲۷۹ شهر نارنجی و ۱۰۵ شهر زرد هستند، افزود: در استان فارس ۱۱ شهر؛ گلستان ۹؛ مازندران ۶؛ قزوین ۵؛ اصفهان ۴؛ گیلان ۴ و استان‌های آذربایجان غربی، اردبیل، خراسان رضوی، خراسان شمالی و کرمان هر کدام ۳ شهر وضعیت قرمز دارند.

آقای رئیسی گفت: اردبیل، مشهد، بجنورد، زاهدان، شیراز، قزوین، کهگیلویه و بویر احمد، گرگان، رشت و ساری از مراکز قرمز استان‌ها هستند.

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: شهر‌های «شوط»، «پارس آباد»، «نطنز»، «خلیل آباد»، «راور»، «بندر ترکمن» و «رودبار» از جمله شهرستان‌های با وضعیت قرمز هستند که هنوز صعودی هستند.
دکتر رئیسی با اشاره به اینکه ویروس کووید ۱۹ ضعیف نشده و از بین نرفته است، گفت: اگر دستورالعمل‌های بهداشتی رعایت نشود تعداد مبتلایان افزایش خواهد یافت.

وی افزود: علت ابتلای ۵۱ درصد بیماران بستری شده کرونا، مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی است.

آقای رئیسی اضافه کرد: در ارتباط با ورودی شهر‌های با وضعیت قرمز، در این دو هفته ۳۰ هزار جریمه خودرو از طریق دوربین و ۱۴ هزار جریمه به صورت دستی اعمال شد.

وی ادامه داد: در تردد‌های درون شهری شهر‌های قرمز هم حدود هشت هزار و ۴۰۰ تخلف در کل کشور رخ داد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در این ۱۴ روز اجرای طرح محدودیت‌های ویژه کرونایی، تصادفات منجر به فوت, ۴۵ درصد و تصادف جرحی ۳۳ درصد و تصادف خسارتی، ۵۰ درصد کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمارها، شرکت‌های حمل و نقل مسافری, ۳۱ میلیون استعلام از بانک اطلاعاتی وزارت بهداشت در ارتباط با افراد مثبت داشتند، اضافه کرد: از سوار شدن چهار هزار و ۶۳۷ نفر مبتلا به بیماری کرونا که می‌خواستند سوار وسایل حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس، قطار و هواپیما شوند جلوگیری شد.

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا با بیان اینکه از مصادیق مسلم تخلف آن هاست که با این که بیمار مثبت کرونایی هستند قصد مسافرت داشتند، ادامه داد: آن‌ها ۲۰۰ هزار تومان جریمه و به قرنطینه منتقل می‌شوند. او افزود: به حدود ۲۵ هزار بیمار مبتلا به کرونا که قرنطینه خود را نقض کرده بودند پیامک هشدار فرستادیم.

آقای رئیسی گفت: برای تهیه واکسن کرونا در دو مسیر در حال تلاش هستیم یکی از طریق تولید داخل که شرکت‌های دانش بنیان در حال کار بر روی آن هستند و دیگری از طریق سازمان بهداشت جهانی.

وی اضافه کرد: دو شرکت دانش بنیان در حال کار بر روی ساخت واکسن کرونا هستند و با سازمان جهانی بهداشت نیز برای خرید واکسن کرونا مشارکت داریم و ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز در یک مرحله و ۲۰ میلیون دوز دیگر هم در مرحله دیگر در دست اقدام داریم.

دکتر رئیسی تاکید کرد: بیماری کرونا حتی در کشور‌هایی که تزریق واکسن را آغاز کرده اند در حال گسترش است بنابراین رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در اولویت است.

او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به در پیش بودن فصل سرما، هنوز هم می‌توان از واکسن آنفلوآنزا استفاده کرد.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور نیز با حضور در این برنامه گفت: طرح شهید حاج قاسم سلیمانی (طرح آموزش، بیماریابی و جداسازی مدیریت کرونا) تکمیل شده همه زحماتی است که کارکنان وزارت بهداشت تاکنون متحمل شده و اقدامات زیادی را انجام داده اند.

آقای شاهین محمدصادقی افزود: این طرح، نقاط ضعف عملکرد‌ها را بررسی و برای آن‌ها تصمیم گرفته و نقاط قوت را تقویت کرده است.

او ادامه داد: تلاش می‌کنیم در این طرح، سطح تماس بیماران و افراد مشکوک به بیماری کرونا را با بقیه افراد جامعه به حداقل برسانیم.

آقای محمدصادقی اضافه کرد: همه بیماران باید شناسایی و از بقیه افراد جامعه جدا شوند و مورد حمایت معیشتی و دیگر حمایت‌های اجتماعی قرار بگیرند.

وی افزود: تلاش می‌کنیم از ظرفیت و قدرت سازماندهی و هماهنگ کنندگی بسیج برای نیرو‌های بسیجی، مردم، مساجد و دستگاه‌های مختلف استفاده و هماهنگی و همگرایی بسیار خوبی را ایجاد کنیم.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور افزود: بسیج یک گروه خاص نیست بلکه همه ملت را بر اساس رهنمود‌های مقام معظم رهبری، بسیجی می‌دانیم.

آقای محمدصادقی افزود: بیماران مبتلا به کرونا پس از شناسایی به گروه‌های پزشکی ما معرفی می‌شوند سپس با حفظ کرامت و شخصیت بیماران از آن‌ها خواسته می‌شود در منزلشان بمانند و امکانات لازم از جمله غذا را در اختیارشان قرار می‌دهیم و در برخی استانها، حتی خرید منزل آن‌ها را انجام می‌دهیم.

او اضافه کرد: حدود ۳۰ درصد از مبتلایان به بیماری کرونا بر اثر رفت و آمدشان به بیمارستان به این بیماری مبتلا شدند و می‌خواهیم این زنجیره را قطع کنیم.

آقای محمد صادقی گفت: این طرح مشترک سازمان بسیج مستضعفان و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و دستورالعمل مشترک دارد و بناست از همه ظرفیت‌های مراکز بهداشتی و خانه‌های بهداشت سازمان بسیج مستضعفان استفاده شود.

وی افزود: در زمینه نیروی انسانی و فراهم کردن امکانات زندگی و حمایت‌های دیگر بیماران مبتلا به کرونا کمک می‌کنیم.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور ادامه داد: این طرح از چهار هفته پیش در برخی جا‌ها مانند استان اصفهان، کرمانشاه و خراسان رضوی آغاز شده است و بناست که امکانات اقامتی استانداری ها، ادارات، سپاه و بسیج در اختیار کسانی قرار بگیرد که امکان قرنطینه شدن آن‌ها در منزلشان وجود ندارد و این اتفاق در بسیاری از استان‌ها افتاده است.

آقای محمد صادقی افزود: ۴۰ تا ۵۰ هزار پایگاه مقاومت بسیج با ظرفیت ۵ تا ۱۵ نفر در سراسر کشور برای اجرای این طرح فعال شدند و حدود ۲۰ هزار گروه حمایتی تشکیل شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در ارتباط تصویری با این برنامه درباره اجرای طرح شهید سلیمانی در اصفهان گفت: این طرح از اول آذر در اصفهان آغاز شد و تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت این استان، غربالگری شدند.

خانم دکتر طاهره چنگیز ادامه داد: در این مدت حدود سه هزار فرد مشکوک به بیماری کرونا شناسایی شدند و آزمایش تعدادی از آن‌ها انجام شده است.

او افزود: در بخش کمک‌های معیشتی و حمایتی، بیش از ۴۰ هزار بسته معیشتی میان خانوار‌های نیازمند، توزیع شده است.

خانم چنگیز اضافه کرد: گروه‌های نظارتی طرح شهید سلیمانی که مسئولیت نظارت بر اماکن عمومی و محل‌های تولید و عرضه مواد غذایی را بر عهده دارند حدود هزار و ۷۰۰ بازدید را انجام دادند و مواردی به تذکر و مواردی هم به پلمپ اماکن منجر شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه طرح شهید سلیمانی با قوت در همه شهرستان‌های استان اصفهان اجرا می‌شود، گفت: بیش از هزار و ۱۵۰ پایگاه بسیج برای اجرای این طرح ماموریت گرفتند و حدود ۱۰ هزار نفر از بسیجیان در حال مشارکت در این طرح هستند.

وی ادامه داد: اجرای این طرح به همراه محدودیت‌های ویژه کرونایی موجب شده است که حدود ۳۰ درصد از موارد بستری کاهش یابد و نسبت تست مثبت هم به حدود ۳۰ درصد رسیده است یعنی جواب آزمایش ۷۰ درصد از کسانی که تست pcr را می‌دهند، منفی است و به نظر می‌رسد گردش ویروس کووید ۱۹ در حال کاهش است.

فرمانده سپاه الغدیر استان یزد هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری و ابلاغ سردار سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همکاری سازمان بسیج و وزارت بهداشت، اجرای طرح شهید سلیمانی با محور‌های مراقبت، نظارت و حمایت را در استان یزد آغاز کردیم.

سردار رضا پورشمسی افزود: با همکاری نماینده، ولی فقیه، استاندار و فرمانداران و دانشگاه علوم پزشکی و شبکه‌های بهداشت و بسیجیان در قدم نخست، استان یزد را به ۸۲۰ بلوک تقسیم بندی کردیم و در گام دوم در هر بلوک حدود ۱۲ تا ۱۵ نفر را انتخاب و توجیه و اجرای این طرح را آغاز کردیم.

وی اضافه کرد: در هر بلوک یک پزشک، ۴ پرستار و یک بهیار فعالیت دارند و بین اعضای اجرایی این طرح و مردم ارتباط دو سویه برقرار کردیم.





اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان