وی با اشاره به نقش جریانهای سیاسی در معرفی افراد کارآمد به عنوان کاندیدای شوراهای اسلامی شهرها، افزود: ارائه برنامه شفاف و دقیق از سوی کاندیدای شورای شهر مستلزم توجه جریانهای سیاسی به این موضوع مهم است.
میرزایی با بیان اینکه در واقع گروههای سیاسی باید در نظر داشته باشند که آیا افرادی را که به مردم معرفی میکنند از ویژگیها و توانمندیهای لازم برخوردار هستند یا نه، ادامه داد: واقعیت این است که اگر اعضای شورای شهر دارای برنامه مؤثر و کارآمد باشند، میتوانند به رفع چالشها بپردازند، چرا که اگر برنامهای وجود نداشته باشد نتیجه همان وضعیتی است که در حال حاضر با آن مواجه ایم.
این عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان با تاکید بر این موضوع که، تدین و تعهد شاخصه بسیار مهمی در انتخاب است، یادآور شد: شخصی را به نیکنامی شناختن برای انتخاب کافی نیست و حتماً باید مدیریت و توانمندی نامزدها مورد توجه قرار گیرد.
شفافیت باعث ایجاد عتماد و پشتوانه تصمیمات است
استاد جامعه شناسی دانشگاههای زنجان گفت: ایجاد شفافیت در سطح محلی و منطقهای در انتخابات، مانند انتخابات شورای شهر میتواند سبب ایجاد اعتماد و در نهایت پشتوانهای برای تصمیمات باشد.
علی اکبر شیوخی به خبرنگار زردیس گفت: انتخابات با حضور و مشارکت مردم در واقع ایجاد تعامل و رابطه دو سویه مردم با حاکمیت در سطوح مختلف است.
وی ادامه داد: معمولاً بین حکومتها و مردم حایل هایی وجود دارد و حکومتها اگر بخواهند این دیوارهای فرضی ایجاد شده را کوتاه کرده و یا از بین ببرند مردم را در تصمیماتشان دخالت میدهند.
شیوخی افزود: مشارکت و دخالت مردم در اداره امور جامعه دو ثمره بدیهی دارد اول اینکه در تصمیمات مهم و کلان تقسیم ریسک تصمیم میتواند اتفاق بیافتد و نتیجه دوم آن دخالت مستقیم مردم در اداره سرنوشت جامعه و ایجاد شفافیت در تصمیمات و اجرای امور است.
استاد جامعه شناسی دانشگاههای زنجان گفت: شفافیت و عیان بودن تصمیمات حکومتها به معنای عام و دولتها به معنای خاص در عرصه عمومی موجب ایجاد اعتماد و سرمایه اجتماعی برای کشور میشود.
شفافیت اعتماد عمومی را گسترش داده و نهادینه میکند
در همین ارتباط یک تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی در استان بوشهر گفت: شفافیت روابط اجتماعی سالم را شکل میدهد و اعتماد عمومی را گسترش داده و نهادینه میکند.
رضی دربندی گفتگو با خبرنگار زردیس اظهار داشت: شفافیت و آشکار نمایی از دیرباز از آرزوها و نیازهای بشر محسوب میشده است و مردم علاقه مند بودهاند رازهای مگو را کشف کنند و اطلاعاتی از آن به دست آورند.
این تحلیل گر مسائل سیاسی افزود: در حکومتهای خودکامه که همه چیز بر محور شخص و مصالح شخصی حاکم میچرخد همه امور محرمانه محسوب میشوند و احدی حق ندارد از آن تخطی کند زیرا این برمیگردد به مصالح شخص حاکم که بر همگان ترجیح دارد.
وی بیان کرد: نقطه مقابل حکومتهای خودکامه شفافیت در حکومتهای دمکراتیک است. در این حکومتها چون همه چیز بر محور مردم میچرخد در مقابل مردم کمتر اموری محرمانه محسوب میشود. به همین دلیل ارکان دمکراسی را قانون اساسی، مجلس، احزاب سیاسی و مطبوعات برشمردهاند علاوه برآن به لحاظ اهمیت شفاف سازی آمار را نیز به آنها افزودهاند.
مردم فریب شعارهای توخالی را نمیخورند
اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان
تمامی حقوق مطالب برای "اخبار زردیس"محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.
طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه ای کپی برداری از قالب و محتوا پیگرد قانونی خواهد داشت.