به گزارش خبرنگار زردیس، حجت الاسلام سید صادق ابطحی پیش از ظهر دوشنبه در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: کمک به مساجد، حمایت مجموعههای فرهنگی، توانند سازی کارگزاران مساجد در برنامهریزی و مدیریت امور مساجد، حمایت روحانی مسجد، آموزش و ارتقا بصیرت سیاسی ائمه جماعات و به روز رسانی آنها را از جمله اهداف مرکز امور رسیدگی به مساجد برشمرد و گفت: امروزه مساجد به صورت هیئت امنایی و توسط مجموعهای از خیران اداره میشود.
وی با تاکید بر اینکه باید ۵۰ درصد هیئت امنا را جوانان تشکیل بدهند، گفت: در حال حاضر بسیاری از افراد مسن در مسند این مسئولیت قرار دارند و انتظار دارند فرزند و یا اقوام خود را برای ادامه این مسئولیت برگزینند و این معضل بزرگی در بحث مساجد است.
ضرورت تشکیل شورای هماهنگی مساجد
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان خاطر نشان کرد: در مساجد مجموعههای فرهنگی بسیاری از جمله پایگاه بسیج زیر نظر سپاه، کانونهای فرهنگی زیر نظر اداره فرهنگ و ارشاد و هیئتهای مذهبی زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی و سایر مجموعههای جهادی و.. فعالیت دارند که برای ساماندهی آنها نیاز به تشکیل شورای هماهنگی مساجد بود تا از همه این سازمانها در بهبود شرایط مساجد بهره ببریم.
وی ادامه داد: بسیاری از سیاستهای اجرایی مساجد در این شورا تصمیمگیری میشود و البته برای این موضوع بودجه مالی به این مرکز اختصاص پیدا نکرده است.
اصفهان از بودجه ملی بینصیب ماند
حجت الاسلام ابطحی با بیان اینکه معضل بزرگ اصفهان در امورات مساجد وضعیت مالی آن است، گفت: این مسئله یک مانع برای برنامهریزی در امورات مساجد به شمار میرود و در طی این ۲۵ سال هیچ پشتیبان مالی و ردیف بودجه برای مرکز استان در نظر گرفته نشده است.
وی ادامه داد: تنها مبلغ کمکی اندکی از سوی آیت الله طباطبایی نژاد (امام جمعه اصفهان) به این مرکز تعلق میگیرد که حتی کفاف حقالزحمه کارکنان را نمیدهد و حدود ۱۵ میلیون تومان است و سایر کمکهای مالی از سوی خیران تأمین میشود.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان تصریح کرد: این در حالی است که مرکز امور رسیدگی به مساجد تهران حدود ۳۰ میلیارد تومان در سال دریافت میکند و از این مقدار به سایر استانها تعلق نمیگیرد و بودجه آن به صورت ملی نیست.
دوگانگی اوقاف و مرکز رسیدگی به امور مساجد
وی در خصوص توافقنامههای صورت گرفته توضیح داد: توافقنامهای با پلیس در بحث استعلامات و یا کمک به ارتقا مردم در مسائل جرم شناسی و مباحث گوناگون صورت گرفته است، علاوه بر آن توافقنامه با شورای سیاست گذاری ائمه جماعات کشور داشتیم که ائمه جمعه هر شهری مسئول رسیدگی به امور مساجد و صدور احکام هیئت امنا، انتصاب ائمه جماعات و … است.
حجت الاسلام ابطحی خاطر نشان کرد: دوگانگی در بحث امور مساجد و اداره اوقاف وجود داشت، زیرا هیئت امنا از طریق اوقاف و امور مساجد تعیین میشد در حالی که باید اداره اوقاف تنها در بحث بودجه و مسئول رقبات باشد و امور داخلی مساجد باید به مرکز واگذار شود.
مدیریت مسجد به عهده امام جماعت است
وی مدیریت مسجد را به عهده امام جماعت دانست و گفت: در این موضوع ضعف داریم زیرا برخی از امام جماعات به دلیل کهولت سن توان مدیریت ندارند و هیئت امنا در این امور تداخل ایجاد میکنند؛ بنابراین تا زمانی که ترکیب هیئت امنا افراد مسن باشند اینگونه معضلات و کمرنگ شدن حضور جوانان در مساجد ادامه پیدا میکند.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان خاطر نشان کرد: مسجد نباید سکولار باشد که به انقلاب و حکومت کاری نداشته باشند و باید برای فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مساجد را فعال و پویا کرد.
وی افزود: در استان اصفهان با ورود آیتالله مظاهری در سال ۷۵ مرکز رسیدگی به امور مساجد شکل گرفت که به عنوان دومین استان دارای این مرکز شناخته شد. در دو دوره مدیریتی حجت الاسلام کوچک زاد و سپس حجت الاسلام صالحیان عهده دار این مرکز بودند و اکنون از دی ماه سال گذشته این مسئولیت به بنده واگذار شد.
اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان
تمامی حقوق مطالب برای "اخبار زردیس"محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.
طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه ای کپی برداری از قالب و محتوا پیگرد قانونی خواهد داشت.