شما اینجا هستید
سلامت » چرایی عدم توزیع اقلام پیشگیری از بارداری در مراکز بهداشتی

به گزارش خبرگزاری زردیس، کمال حیدری اظهار داشت: طبق قانون تنظیم خانواده مصوب سال ۱۳۷۲ شبکه‌های بهداشتی در سراسر کشور موظف شدند تا داروها و اقلام پیشگیری از بارداری را به صورت رایگان یا یارانه‌ای در اختیار زنان قرار دهند و حتی برای این منظور آنان را تشویق کنند.

وی افزود: حتی جراحی عقیم سازی دائمی زنان و مردان تحت عنوان عمل وازکتومی و توبکتومی در شبکه بهداشتی درمانی به صورت رایگان انجام می‌شد تا مردم را به عقیم سازی تشویق کنند. نتیجه چنین اقداماتی هم شرایط کنونی جامعه و از دست رفتن نمای جوانی جمعیت و رسیدن آمار رشد جمعیت به نزدیک شش دهم درصد است.

معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در قانون جوانی جمعیت تلاش شده تا این رویکرد تشویقی به پیشگیری از بارداری و یا عقیم سازی متوقف شود. به همین خاطر و در راستای سیاست‌های جمعیتی، از این پس اقلام مرتبط با پیشگیری از بارداری و کار گذاشتن اقلام پیشگیری و تشویق به استفاده از آنها در شبکه بهداشتی درمانی به صورت رایگان، توزیع نمی‌شود.

حیدری گفت: با عنایت به نقش درمانی برخی از این داروها یا اقلام، دست پزشکان برای تجویز آنها باز گذاشته شده و افراد با داشتن مجوز از سوی پزشک می‌توانند این اقلام و داروها را از داروخانه‌ها تهیه و یا از خدمات استفاده کنند.





اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان