شما اینجا هستید
سلامت » ابتلای ۲۵ درصد پرستاران به کرونا

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی زردیس،

دکتر سیما سادات لاری امروز در نشست خبری تصویری که در محل وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: تمهیداتی که انجام شده است، در آبان ۹۸ تعداد چهار هزار نیرو استخدام شده و ۲۴۰۰ نفر نیز در ماه گذشته آزمون داده‌اند.

وی گفت: برای هر تخت نیازمند ۱.۵ تا ۱.۲ پرستار هستیم، ولی وقتی بیمار به بخش مراقبت‌های ویژه (آی سی یو) می‌رود به سه پرستار نیاز دارد.

دکتر لاری افزود: همچنان کمبود نیروی انسانی داریم و قرار است هفت هزار نیروی دیگر جذب شود و تامین اعتبار برای این کار انجام شده است.

وی گفت: هنوز آزمونی برای این نیرو‌ها برگزار نشده است.

تعداد تخت‌های تخصیص یافته به بیماران کرونایی

دکتر لاری اظهار داشت: تاکنون ۶۹۴ بیمارستان در کشور درگیر ویروس کرونا شده‌اند. تخت عادی اختصاص یافته به این بیماران، ۲۶ هزار و ۹۶۹ تخت و تخت ویژه اختصاص یافته، ۵۹۰۰ و تخت ایزوله نیز ۱۸۶۸ مورد بوده است.

وی گفت: در مجموع تعداد تخت‌های بیماران کرونایی به کل تخت‌های کشور ۳۱.۷۸ درصد است.

مدیریت کرونا فقط به دست وزارت بهداشت نیست

معاون وزیر بهداشت افزود: کرونا در جهان همچنان رو به شتاب است و در مرحله حساس همه گیری قرار داریم.

وی گفت: در فصل پاییز شیوع بیماری بسیار زیاد بود و افراد زیادی را از دست دادیم. بسیاری از این افراد، دوستان و آشنایان ما هستند و با فوت هر نفر، خانواده‌ها درگیر مشکلات روحی و اقتصادی و … می‌شوند.

دکتر لاری افزود: در وزارت بهداشت هر روز تلاش می‌کنیم که به سهم خودمان در بخش بهداشت و درمان راهکار‌هایی پیدا کنیم که سلامت تک تک مردم ایران را تضمین کند. این بیماری در همه کشور رو به صعود است. مدیریت این بیماری فقط به دست وزارت بهداشت نیست و همه تلاش‌مان را می‌کنیم که مراقبت خوبی از بیماران در بیمارستان‌ها داشته باشیم.

وی گفت: وقتی تعداد بیماران زیاد می‌شود، قطعا مراقبت‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد. کارکنان بیمارستان‌ها جدا از بیمارستان‌ها نیستند و مجبور می‌شوند برای مرخصی استعلاجی ناشی از این بیماری قرنطینه شوند.

دکتر لاری افزود: هوشمندانه‌ترین اقدام این است که هر فرد احساس مسئولیت کند. در عین حفظ آرامش، باید بپذیریم فعلا این بیماری دارو و واکسن ندارد حتی ممکن است واکسن نیز ایمنی کاملی ندهد پس باید سبک زندگی را تغییر بدهیم و در عین حال باید از زندگی خود لذت ببریم.

وی گفت: این هوشمندی هر کدام از ماست که رفتار‌های خطر آفرین نداشته باشیم. در ماه ربیع الاول ممکن است جشن‌ها و مراسم در پیش باشد. از زوج‌های جوان و خانواده‌ها می‌خواهیم از این شرایط استفاده و مراسم عروسی را با کمترین تعداد و در محیط‌های باز برگزار کنند.

دکتر لاری اضافه کرد: مدیریت ویروس کرونا فرا وزارتخانه‌ای است و همکاری و مشارکت همه سازمان‌ها را می‌طلبد. امیدواریم با وحدت بیشتربین سران سه قوه و همه وزارتخانه‌ها و همکاری و اعتماد و همدلی مردم، این بیماری را کنترل کنیم.

وی گفت: حتی اگر نارضایتی‌هایی به دلیل تحریم‌ها وجود داشته باشد، باید همدل بود و به یکدیگر اعتماد کنیم تا سلامت ما تضمین شود. همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند، سلامت بر همه چیز مقدم است.

جریمه‌های کرونا

سخنگوی وزارت بهداشت درباره جریمه‌ها برای افرادی که اصول بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، اظهار داشت: مطالبه وزارت بهداشت این است که اداره بیماران و مسائل بهداشتی با وزارت بهداشت است، اما کنترل ویروس نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست. بعد از هشت ماه به اندازه کافی بحث‌های اقناعی از طرف رسانه‌ها انجام شده است.

وی گفت: باید با اجرای قانون حمایت مناسبی از مردم شود. به وسیله دوربین‌ها کنترل‌هایی انجام می‌شود. جریمه‌هایی برای وسایل حمل و نقل عمومی مانند تاکسی‌ها در نظر گرفته شده است. به نظر می‌رسد برخی مسائل و همکاری‌های بین بخشی کُند انجام می‌شود.

دکتر لاری ادامه داد: بیانات مقام معظم رهبری کارگشا بوده است و امیدواریم این هماهنگی سریع‌تر انجام شود. کمیته کنترل نظارت ملی برای شیوه نامه‌های بهداشتی تشکیل شده است که با حضور نمایندگان وزارت کشور و وزارت بهداشت و اصناف برگزار می‌شود.

وی گفت: همه اصناف در این کمیته گزارش می‌دهند و گزارش به ستاد ملی مقابله با کرونا می‌رود.

مشکلات ارزی برای شرکت ایران در کوواکس

دکتر لاری افزود: مشکلاتی در زمینه تبادل ارزی برای کوواکس نیز وجود دارد و به دنبال حل این مشکل هستیم. به محض این‌که مشکل تبادل ارزی برطرف شود، انتقال ارز برای مشارکت در کوواکس نیز انجام می‌شود.

پیشنهاد دو هفته‌ای تهران از طرف شورای شهر

سخنگوی وزارت بهداشت درباره پیشنهاد رییس شورای اسلامی شهر تهران برای تعطیلی دو هفته‌ای گفت: برای این‌که بتوانیم همه کشور یا تهران را تعطیل کنیم، هیچ کشوری به سمت تعطیلی مطلق نمی‌رود. از ابتدا نیز رنگ بندی‌هایی انجام و محدودیت‌های اعمال شد که بر اساس خطر فوتی و بستری در هر شهرستان است.

وی افزود: در حال حاضر به این نتیجه رسیدیم که بین استان‌های کشور که در وضعیت خاصی قرار دارند، کانون‌های بحرانی را در هر استان در نظر بگیریم. یعنی شهرستان‌هایی را که بیشتر ویروس در آنجا شیوع دارد شناسایی کنیم.

دکتر لاری گفت: در حال حاضر ۴۳ شهرستان شناسایی شده که قرار است محدودیت‌هایی مانند مشاغل دو و سه و چهار شغلی را در آن شهرستان‌ها اعمال کنیم.

وی ادامه داد: این‌که بخواهیم در این شرایط همه مشاغل را تعطیل کنیم، با توجه به مشکلات اقتصادی ممکن است عملیاتی نباشد و فشار زیادی به مردم وارد شود. این روش مناسبی است که شهرستان به شهرستان اقدام کنیم بنابراین سیاست در حال حاضر روی این ۴۳ شهرستان است.

دکتر لاری افزود: در استان تهران کانون بحرانی دماوند و ورامین است. در موضوع دورکاری، شهر تهران به دلیل پرتردد بودن، به نتیجه رسید. مطالبه ما این است که دورکاری جدی اجرا شود. بخشنامه این موضوع نیز آمده است و باید طوری اجرا شود که اگر سازمانی نمی‌تواند تا ۵۰ درصد کاهش دورکاری را انجام بدهد، درصد خود را اعلام کند. به طور مثال وزارت بهداشت تا ۳۰ یا ۴۰ درصد می‌تواند دورکاری را انجام بدهد.

بدترین سناریوی کرونا برای ماه‌های آینده

دکتر لاری درباره بدترین سناریوی کرونا برای ماه‌های آینده اظهار داشت: با تغییر فصل و به خصوص فصل سرما، این بیماری شیوع بیشتری خواهد داشت. با صحبت‌هایی که درباره سرایت بیشتر بیماری انجام شده است، اگر همین روال را در پیش بگیریم و نخواهیم قوانین را جدی‌تر اجرا و محدودیت را اعمال کنیم، پیش بینی خوبی در ماه‌های اینده نخواهد بود.

وی گفت: آمار‌های فوتی در این روز‌ها تکان دهنده بود و این امر، عزم جدی را در مسئولان ایجاد کرده است. در جلسه‌ای که به صورت حضوری با مقام معظم رهبری تشکیل شد، انتظار می‌رود با وحدت و همدلی، بتوان پیشگیری را انجام داد.

دکتر لاری افزود: رییس سازمان جهانی بهداشت به صورت مرتب می‌گوید که هیچ وقت دیر نیست.

وی ادامه داد: وقتی آمار بالا می‌رود، مردم، این فوتی‌ها و بستری‌ها را لمس می‌کنند و قطعا روی رفتار تاثیر خواهد داشت. اگر بر محدودیت‌های اعمال شده نظارت شود، امیدواریم کنترل بهتری داشته باشیم.

کیت‌های تشخیص سریع کرونا

دکتر لاری درباره کیت‌های تشخیص سریع کرونا افزود: تهیه کیت‌های آنتی ژن یا سریع یکی از سیاست هاست و گفته می‌شود که اگر ۸۰ درصد تشخیص آزمایش مولکولی را داشته باشد، مناسب است. کیت‌های مطمئن آن توسط آمریکا و کره جنوبی تولید می‌شود. در حال حاضر ممکن است ۴۸ ساعت جواب آزمایش طول بکشد و این زمانی است که شاید بیمار در این بازه زمانی در جامعه باشد و باعث آلودگی شود.

وبسایت تحلیلی خبری زردیس





اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان