شما اینجا هستید
جامعه » روند بازسازی اتوبوس‌های درون شهری

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی زردیس،

معمار باشی مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ دقیقه زردیس گفت: در خصوص بازسازی اتوبوس‌های درون شهری تاکنون ۲ طرح داشتیم یک طرح برای ۱۷۰۰ دستگاه برنامه ریزی شده بود، هزار دستگاه برای تهران و ۷۰۰ دستگاه برای اصفهان که آن طرح به دلیل کندی تامین مالی خیلی پیشرفت خوبی مطابق برنامه و انتظارات نداشته است، توافقی دیگر این اواخر، ۲۱ مهرماه، با حضور سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و سازمان اتوبوسرانی و شهرداری تهران برای بازسازی ۲ هزار اتوبوس درون شهری، هزار دستگاه برای تهران و هزار دستگاه برای دیگر شهرها، صورت گرفت، مدل مالی‌ای که برای این طرح پیش بینی شده به این صورت است که ۲۵۰ میلیارد تومان سازمان برنامه و بودجه از محل عمومی دولت تخصیص دهد و ۲ برابر این میزان از محل منابع صندوق کارآفرینی امید قرار است تخصیص داده شود و حدود ۵۰ میلیارد تومان هم قرار شده خود شهرداری‌ها مشارکت کنند.

معمار باشی افزود: انشا الله این ۲ هزار دستگاه در زمان بندی پیش بینی شده از زمان پیش پرداخت به مدت ۸ ماه اجرایی شود.

او گفت: این مصوبه ابلاغ شده و برای تسریع کار قرار شده شهرداری‌ها قرار دادهایشان را با شرکت‌های مشارکت کننده در طرح منعقد کنند، ولی نافذ شدن قرار داد‌ها به تامین منابع مالی بستگی دارد.

مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت گفت: بحث تخصیص منابع از بودجه یک موضوع است و بحث تزریق پول به شرکت‌ها بحث دیگری است، پول به شرکت‌ها پرداخت نمی‌شود و یکی از دلایلش بروکراسی تشکیل پرونده در صندوق کارآفرینی است و واقعیت این است که این موضوع در بخش بانک باید حل شود.

خانم حصاری مدیرکل دفتر حمل و نقل عموم و ترافیک شهری وزارت کشور هم گفت: ما در ۴ سال اخیر حدود ۱۴۰۰ دستگاه اتوبوس را بازسازی کردیم که بخشی کمک نقدی خرید قطعه بوده و بخشی هم تسهیلات که در اختیار شهر‌ها قرار دادیم.

حصاری افزود: با شرایط به وجود آمده در پی شیوع کرونا و ضرورت رعایت فاصله گذاری و از دیگر سو تحریم‌های ظالمانه و افزایش نرخ ارز، امکان تامین اتوبوس نو در اسرع وقت وجود نداشت و مقرر شد بازسازی اتوبوس‌ها با دستور ریاست جمهوری افزایش پیدا کند که مصوبه ۵ هزار بازسازی اتوبوس را موفق شدیم از دولت بگیریم.

او گفت: این ۵ هزار دستگاه ارتباطی به آن ۱۴۰۰ دستگاه ندارد، این ۵ هزار دستگاه مدل تامین مالی اش تسهیلات است از منابع تبصره ۱۸ قانون بودجه، طرح مشترک وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه بوده که مقرر شد وجوه اداره شده را سازمان برنامه و بودجه تامین کند و وام کم بهره در اختیار شهرداری‌ها و بخش خصوصی اتوبوسرانی‌ها قرار بگیرد تا اتوبوس‌ها بازسازی بشود.

حصاری گفت: از این ۵ هزار دستگاه قرار داد ۱۷۰۰ دستگاه آن منعقد شده که از این تعداد تا الان ۳۰۰ دستگاه تامین مالی شده و ۲۵۰ دستگاه هم بازسازی شان رو به اتمام است.

مدیرکل دفتر حمل و نقل عموم و ترافیک شهری وزارت کشور گفت: ۳۳۰۰ دستگاه هم برای کل شهر‌هایی که ناوگان اتوبوسرانی دارند بازسازی می شوند که آنها را به سازمان برنامه و بودجه معرفی کرده ایم که در هفته جاری تفاهم کلی بین ما و سازمان برنامه و بودجه و صندوق کارآفرینی امید در این خصوص منعقد می‌شود و این ۳۳۰۰ دستگاه هم به تدریج تخصیص اعتبار می‌شود.

وبسایت تحلیلی خبری زردیس





اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان