شما اینجا هستید
اقتصاد و بازار » درباره سلب صلاحیت ۲۱ مدیر بورس

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی زردیس،

جعفر جمالی معاون حقوقی سازمان بورس در گفتگو با بخش “پیگیری” زردیس درباره سلب صلاحیت ۲۱ مدیر بورس اظهار کرد: برای بازارگردانی، مقرراتی وضع شده بود و سازمان در پی تحولات بازار سرمایه، راه حل اصلی و ساختاری را در نهادسازی تشخیص داد بنابراین شرکت‌ها مکلف شدند که برای نماد خودشان، هم شرکت‌های ناشر و هم سهامداران عمده دارای بازار گردان باشند و تخلف از این مقررات می‌تواند موجب ضمانت‌های انتظامی و در مواردی ضمانت‌های کیفری باشد.

وی افزود: در همین راستا ۳۷ شرکت از اجرای مقررات بازار گردانی در حمایت از عموم سرمایه گذاران بویژه سرمایه گذاران خُرد تمرد و تخلف کردند، این‌ها بلافاصله به کمیته و هیئت انتظامی سازمان بورس فراخوانده شدند و به پرونده هایشان رسیدگی شد و در مجموع هیئت مدیره این شرکت‌ها از اشتغال و تصدی سِمت مدیریت در شرکت‌های ناشر و نهاد‌های مالی بازار سرمایه برای ۶ ماه سلب صلاحیت شدند البته برای شخص حقیقی این مدیران جریمه‌های نقدی هم تعلق گرفته که آن‌ها باید شخصاً پرداخت کنند.

جمالی در پاسخ به این سوال که آیا در گذشته هم بوده که مدیران متخلفی شناسایی شوند یا تخلفاتی در بورس صورت بگیرد که شناسایی شود، گفت: سازمان بورس یک سازمان نظارتی و مقام ناظر بازار سرمایه است. روال رسیدگی به پرونده‌های تخلفاتی، یک جریان مستمر در سازمان است و تاکنون مجازات‌های مختلفی داشته ایم؛ هم مجازات‌های انضباطی مثل لغو مجوز و محرومیت از انجام معاملات برای مدت محدود یا سلب صلاحیت، جریمه نقدی و یا مجازات‌های دیگری مثل محرومیت از خدمات مالی در بازار سرمایه.

معاون حقوقی سازمان بورس اضافه کرد: آنچه که در این مورد برجسته است، این است که طبق ابلاغیه معاونت حقوقی سازمان به بورس‌ها و تشکل‌های خودانتظام، رسیدگی به تخلفات بازارگردانی فوری است و همان روزی که تخلف به سازمان بورس گزارش شود، به آن رسیدگی و با قاطعیت برخورد می‌شود البته ممکن است در مواردی، این رسیدگی‌های انضباطی جنبه مجرمانه هم داشته باشد.

جمالی در پاسخ به این سوال که شناسایی این تخلفات چطور صورت می‌گیرد، تصریح کرد: شناسایی تخلفات در مورد بازارگردانی وبازارسازی، یک امر ساده است، چون این‌ها تعهدات تکالیف قانونی و تعهدات قراردادی دارند، به محض اینکه روز موعود فرا برسد و بازار گردانی معرفی نشده باشد، تخلف محرز است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که عملکرد این مدیران متخلف و تخلفات صورت گرفته چه تاثیری بر بورس خواهد داشت، گفت: قطعا اگر شرکت‌ها به تکالیف خود در بازارگردانی و بازارسازی عمل نکنند، بازار سرمایه تکمیل نخواهد بود. بازار سرمایه یک پکیج است و در فرصت کنونی، تحولات و نوسانات شاخص نشان داده که این نهاد باید فعال می‌شده و باید کارکرد خودش را داشته باشد و اگر نباشد خلأ بزرگی در بازار سرمایه ماست پس مدیران متخلف در حقیقت حقوق سرمایه گذاران بویژه سرمایه گذاران خُرد را تضییع می‌کنند و سازمان قاطعانه با آن‌ها برخورد خواهد کرد کما اینکه این ۱۸۹ مدیری که سلب صلاحیت شدند، بلافاصله به سازمان مراجعه کردند و تعهد بازارگردانی را انجام دادند.

وی افزود: این ۳۷ شرکت پس از ابلاغ رای مراجعه کردند و تکلیفشان را انجام دادند هرچند این عمل در مرحله تجدید نظر ممکن است موجب تخفیف بشود، اما اصل تخلف انجام شده و قطعا بی اثر نخواهد بود.

جمالی در خصوص اینکه برای تخلف اخیر ۲۱ نفر چه احکامی صادر شده، اظهار کرد: سلب صلاحیت از تصدی مدیران و اشخاص حقوقی، ناشران، نهاد‌های مالی و تشکل‌های خودانتظام در بازار سرمایه که این یعنی حیات یک مدیر و مسیر زندگی اش می‌تواند تغییر کند.

وبسایت تحلیلی خبری زردیس





اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان