شما اینجا هستید
اقتصاد و بازار » بزرگ‌ترین کارخانه آرد کشور پس از ۹ سال به چرخه تولید بازگشت

به گزارش خبرنگار زردیس، حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی عصر شنبه در آئین بازگشایی مجدد کارخانه آرد جرعه به عنوان بزرگ‌ترین کارخانه آرد کشور اظهار داشت: از مجلس نهم تاکنون با مشکلات این واحد صنعتی آشنا شدم و از آن ایام چالش‌های ایجاد شده برای این صنعت را در جلسات مختلف پیگیری کردم.

وی با بیان اینکه مشکلات این صنعت روزی زیر نظر سازمان صمت و روز دیگر زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی قرار می‌گرفت، تصریح کرد: در مجموع پشتکار و پیگیری‌های مستمر مدیرعامل این کارخانه که کارآفرین برتر کشوری نیز است، نتیجه داد و این کارخانه دوباره بر مدار تولید قرار گرفت.

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان با بیان اینکه استانداران استان اصفهان طی ۹ سال اخیر پیگیری‌هایی را در زمینه حل مشکل این کارخانه داشتند، افزود: این در حالی بود که برخی از معاونان سیاسی و یا اقتصادی استانداران عزمی برای رفع مشکل این صنعت نداشتند و برهه‌ای از زمان پیشنهاد فروش کارخانه هم پیشرفتند.

سایه بازی‌های سیاسی بر سر صنایع اصفهان

وی با بیان اینکه تنها برای سیلوی این کارخانه حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است، اضافه کرد: این در حالی است که در کارشناسی اولیه کل کارخانه و سیلوها را ۲۰۰ میلیارد تومان قیمت گذاری کردند که چنانچه این امر محقق می‌شد این کارخانه را با بدهی کلان به نابودی می‌کشاندند.

حجت الاسلام موسوی لارگانی گفت: با اعتراض به قیمت کارشناسی اعلام شده قیمت بعدی کارشناسی به ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت و دراین شرایط باید یادآور شویم که اگر محمد عصارزادگان این میزان سرمایه‌گذاری را در هر کشوری انجام داده بود تندیس او را در ورودی شهر می‌ساختند و این در حالی است که ما به این سرمایه‌گذار بی مهری کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: متأسفانه سایه سیاسی‌بازی باعث شد که سیلوهای آرد جرعه سال‌ها خالی بماند و به دنبال برخی ناعدالتی‌ها چندین بار ماده ۴۷۷ برای این کارخانه اعمال شده است که چنین وضعیتی درست نیست وباید از این سرمایه‌گذار عذرخواهی شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان با بیان اینکه برای انبار کردن گندم‌ها در سیلوها ۹ سال است سهمیه‌ای به شرکت آدر جرعه داده نشده است، گفت: از سوی دیگر مشتریان این کارخانه از دست رفته و باید همه همکاری کنند تا بار دیگر این کارخانه قامت خمیده خود را راست کند.

وی همچنین از رفتارهای نامناسب در اداره کل امور مالیاتی استان اصفهان انتقاد کرد و گفت: اداره کل مالیاتی استان اصفهان حالت امنیتی گرفته بود، این سازمان همه را متهم می‌دانست مگر خلاف آن ثابت شود.

حجت الاسلام موسوی با بیان اینکه همچنان کارخانه‌های زیادی در اصفهان تعطیل هستند، افزود: مالیات، فشارهای بانک‌ها وتامین اجتماعی چالش‌های پیش روی صنایع استان اصفهان است که باید برطرف شود.

وی گفت: متأسفانه امروز اصفهان سرمایه‌گریز شده است، در دیگر استان‌های کشور برای سرمایه‌گذاران اصفهان فرش قرمز پهن کرده‌اند و این در حالی است که سرمایه‌گذاران در استان اصفهان بیش از دو سال دنبال مجوز می‌دوند.

به دلیل کمک به دولت دچار مشکل شدیم

همچنین محمد عصارزادگان، مدیرعامل گروه صنایع غذایی جرعه و یکی از کارآفرینان برتر و چهره ماندگار صنعت کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه این کارخانه از سال ۵۸ با تولید ۵۰ تن در روز آغاز کرد و به ۶۰۰ تن نیز رسید، اظهار داشت: ما برای توسعه تولیدات خود از همه ظرفیت‌های فناوری دنیا استفاده کرده و روند خوبی را پیش گرفتیم.

وی گفت: ما همواره در دوران فعالیت خود منافع استان را مورد توجه قرار دادیم و به دلیل دو مرحله کمک به دولت دچار مشکلات جدی شدیم، ابراز داشت: این کارخانه در نهایت به دلیل بی مهری‌های فراوان در سال ۹۱ تعطیل شد و پس از ۹ سال پیگیری‌های متوالی و همکاری دستگاه‌های نظارتی بار دیگر به چرخه تولید بازگشت.

مدیرعامل گروه صنایع غذایی جرعه و یکی از کارآفرینان برتر و چهره ماندگار صنعت کشور تصریح کرد: ما برای ادامه راه نیاز به جمایت‌هایی داریم که البته حق ماست و در مرحله اول ضروری است گندمی که صورت امانی به دولت داده‌ایم را به ما برگرداند.

همچنین محمدرضا جان نثاری، معاون سیاسی و امنیتی استانداری اصفهان نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه چرایی تعطیلی این کارخانه نیازمند آسیب شناسی است، اظهار داشت: این کارخانه در دولت نهم ودهم با آغاز صنعت سیلوسازی به درخواست‌های دولت لبیک گفت و در نتیجه بزرگ‌ترین سیلوی استان اصفهان با ۱۰۰ هزار تن ظرفیت را تولید کرد.

وی افزود: دولت در ابتدا قول واگذاری تسهیلات با بهره کم را داده بود و در ادامه این کارخانه را مجبور کرد تا با دریافت وام ۲۴ درصدی سیلوی ۱۰۰ هزار تنی را برای بهره برداری در دهه فجر آماده کند و پس از آن نه گندمی برای ذخیره در این سیلوها اختصاص یافت و نه حمایتی از این صنعت برای بازپرداخت وام‌ها شد.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری اصفهان ادامه داد: دولت گندم و غلات را برای این سیلو را بعد از یک سال اول تأمین نکرد و این سیلوها کپک زد و وام‌ها نیز روی هم انباشت شد و بدهی به بار آورد.

وی با بیان اینکه در برهه‌ای از زمان ذخیره گندم استان کمتر از یک ماه بود و مسئولان کارخانه آرد جرعه گندمی که از خارج خریداری کرده بود را به بازار وارد کردند و به صورت امانی ۶۰ هزار تن گندم را وارد بازار کردند، گفت: این گندم نیز به این شرکت بازگشت داده نشد و در واقع دولت زمینه ورشکستگی این شرکت را فراهم کرد.

جان نثاری با بیان اینکه سال ۹۶ در دادگاه تجدید نظر باز پس داده شدن ۶۰ هزار تن گندم تأیید شد اما اجرای این حکم تا سال ۹۹ به طول انجامید، اضافه کرد: با فشار دستگاه‌های نظارتی نیمی از حکم اجرا شد، ۳۰ هزار تن گندم به این شرکت تحویل شد و بار دیگر اعمال ماده ۴۷۷ از سوی برخی افراد برای این شرکت در نظر گرفته شد.

وی تصریح کرد: روزی دنبال به مزایده گذاشتن این کارخانه بودند و روزی قصد کف بر کردن سیلوها و فروش آنها به ذوب آهن را داشتند اما مقاومت‌های زیادی شد تا امروز دوباره این صنعت به چرخه تولید برگردد.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری اصفهان با تاکید بر اینکه مردم از فعالیت صنایع بهره می‌برند، گفت: همه باید کمک کنند تا بار دیگر این کارخانه روی پا بایستد.

بزرگ‌ترین کارخانه آرد کشور پس از ۹ سال به چرخه تولید بازگشت

حل مشکلات پرونده‌های کثیرالشاکی در شاهین شهر در اولویت دستگاه قضائی قرار گیرد

همچنین حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم حمایت از سرمایه‌گذاران را ضرورتی در استان اصفهان دانست و گفت: باید این حمایت‌ها به گونه‌ای باشد که حضور سرمایه‌گذاران را بیش از پیش داشته باشیم.

وی با بیان اینکه علاوه بر این شرکت، شرکت‌های دیگری نیز در شهرستان شاهین شهر و میمه دچار چالش هستند، تصریح کرد: ضروری است دستگاه‌های بازرسی و نظارتی دقت بیشتری برای حل مشکلات صنایع در این شهرستان داشته باشند.

نماینده مردم شاهین شهر و میمه با تاکید بر اینکه نگاه مدیران استان به چالش‌های شهرستان شاهین شهر باید تغییر کند، ادامه داد: ما با بحران آب و فرونشست روبرو هستیم، از سوی دیگر رشد جمعیت را داریم و بیکاری نیز رو به افزایش است.

وی تصریح کرد: شهرک‌های صنعتی بزرگ در شاهین شهر قرار دارد باید به صورت هفتگی مشکلات این شهرک‌ها بررسی شود و از سویی نیز حل مشکلات پرونده‌های کثیرالشاکی در شاهین شهر در اولویت دستگاه قضائی قرار گیرد.

امروز اشتغال یکی از مؤلفه‌های اقتدار نظام است

همچنین حجت‌الاسلام اسدالله جعفری، رئیس کل دادگستری استان اصفهان نیز در این جلسه با بیان اینکه حمایت از تولید دغدغه بیش از دو دهه رهبر معظم انقلاب بوده است، اظهار داشت: بسیاری از کارشناسان اقتصادی جهان بر این باورند که اگر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب در کشور اجرایی شود ایران به ابر قدرت جهانی تبدیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه طی چند سال اخیر شاهد آمارهای خوبی در زمینه اهتمام به تولید هستیم، افزود: در سال گذشته بیش از دو هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی تعطیل شده در کشور به چرخه تولید بازگشته است.

رئیس کل دادگستری استان اصفهان با بیان اینکه امروز دستگاه قضائی در کنار دولت برای رفع مشکلات صنایع گام برمی‌دارد، ادامه داد: آمادگی تمام شد خود را برای بهبود وضعیت کسب و کار اعلام می‌کنیم و حتی در جریان رسیدگی به پرونده‌ها رأیی را صادر نخواهیم کرد که صنایع تعطیل شوند و این در حالی است که در گذشته این امر اجرایی می‌شده است.

وی تاکید کرد: اگر پای یک واحد تولیدی در میان باشد اجرای احکام در اولویت ما نیست، البته این به این معنا نیست که ما حق کسی را ضایع کنیم بلکه اولویت نظام در زمینه حفظ اشتغال را در دستور کار داریم.

حجت الاسلام جعفری با بیان اینکه برای تحقق اقتصاد مقاومتی تا رسیدن به وضع مطلوب فاصله داریم، تأکید کرد: دستگاه قضائی همه ظرفیت‌های خود را به کار می‌گیرد و بر فعالیت متولیان همه بخش‌ها نیز نظارت دارد تا مصوبات کارگروه تسهیل در استان و کشور اجرا شود. همه باید خود را در برابر قانون مکلف بدانند و در این زمینه هیچ ملاحظه‌ای نداریم.

رئیس کل دادگستری استان با اشاره به اینکه امروز اشتغال یکی از مؤلفه‌های اقتدار نظام است، گفت: در این راستا ما وظیفه داریم در کنار تولیدکنندگان بایستیم و از اشتغال حمایت کنیم.





اخبار زردیس | جدیدترین اخبار ایران و جهان